Mark van Bomel i Stiven Defur (©AFP)
Mark van Bomel i Stiven Defur (©AFP)

Defur rekao da je Superkup Belgije "precenjena prijateljska utakmica" i tako uvredio Van Bomela

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 12:45

Zanimljiva uvertira meča za trofej, koji se igra u nedelju od 18 časova između Antverpena i Mehelena

U Spektakularnoj završnici prvenstva Belgije minulog proleća, kada su se iz minuta u minut smenjivale ekipe na vrhu tabele, Antverpen je na kraju uspeo da ispliva ispred Genka i Union Sen Žiloaza, te da dođe do titule na koju je čekao punih 66 godina. Krunisao je tako istorijsku sezonu, pre toga je osvojio i Kup Belgije, a ove nedelje od 18 časova „Veliki stari“ bi mogao da kompletira tripletu. Protiv Mehelena će igrati za trofej Superkupa Belgije.

Susret koji će se odigrati na Bosuilu, u Antverpenu, biće zapravo repriza finala Kupa Belgije. Iako Mehelen nije uspeo da osvoji to takmičenje, sada mu se ukazala prilika da uzme barem ovaj utešni trofej. Deluje da se dobro spremio za to, pobedio je tokom letnjih priprema na sva četiri prijateljska meča, zaključno sa izraelskom Makabi Netanjom (3:2) prošlog petka.

Izabrane vesti

Mehelen je imao nešto jače provere, remizirao je sa Lirsom, izgubio od AEK-a iz Atine (0:3), a zatim savladao novopečenog nemačkog drugoligaša, Hertu (1:0). Ti mečevi su prvenstveno poslužili da se uigraju trojica novajlija koja su pristigla u Antverpen tokom letnjeg prelaznog roka. U pitanju su Džordž Ilenikena (Amijen), Džejkob Ondrejka (Elfsborg) i Sene Lamens (Klub Briž), na čija obeštećenja je klub potrošio zbirno 7.500.000 evra. Mehelen je s druge strane ovog leta platio samo jednog novajliju, za Rafika Belgalija je Lomelu na račun uplatio 400.000 evra.

Prošle sezone je Antverpen lako izašao na kraj sa Mehelenom u oba takmičenja u kojima je naleteo na njega. U pomenutom finalu kupa 30. aprila trijumfovao je sa 2:0, a pre toga ga je u prvenstvu savladao u julu prošle godine kao gost takođe sa 2:0, a u martu ove godine na svom terenu s ubedljivih 5:0.

18.00: (1,63) Antverpen (3,80) Mehelen (5,70)

Trener Mehelena Stiven Defur pokušao je malo da skloni pritisak sa svojih izabranika. On je ocenio da mu trofej Superkupa nije preterano bitan.

Ovo je samo precenjena prijateljska utakmica. Šansa da se nedelju dana pre početka prvenstva odmerimo protiv dobrog protivnika. To smo dobili time što su nam bacili u krilo da igramo Superkup”, kazao je pomalo mrzovoljni Defur.

Nekadašnji reprezentativac Belgije je kao igrač tri puta osvajao Superkup Belgije, 2009. i 2010. sa Standardom iz Liježa, a 2015. sa Anderlehtom.

Sa stavom kolege se nikako ne slaže trener Antverpena Mark van Bomel. On nije krio želju da donese još jedan pehar u vitrine.

Trening utakmica? Ne! Ne znam zašto je Stiven to rekao. Trofej je trofej, želimo da ga osvojimo. Stvarno ne razumem zašto je Stiven uopšte pomislio da tako nešto kaže. Osvojio sam kroz karijeru devet Superkupova i računam svaki od njih na spisku ličnih uspeha”, rekao je Van Bomel, koji je to takmičenje osvojio sedam puta kao fudbaler PSV-a, a dva puta u Španiji sa Barselonom.

SUPERKUP BELGIJE

Nedelja

18.00: (1,63) Antverpen (3,80) Mehelen (5,70)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

superkup belgijeAntverpenMehelenStiven DefurMark van Bomel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara