Dele Ali (©Reuters)
Dele Ali (©Reuters)

Dele Ali kao Džesi Lingard, brzo propadaju ti veliki engleski talenti

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 10:32

Nekad koštao 60.000.000, sad je pitanje hoće li ga ko na pozajmicu

Ostrvski mediji saglasni: Dele Ali je na transfer listi. Problem je samo što bi Totenhem najradije odmah da ga proda, jer Antonio Konte ga je i definitivno precrtao, ali niko baš nije voljan da rizikuje i plaća veliki novac za nekada jednu od najvećih nada engleskog fudbala.

Alijeva vrednost je, nakon dvocifrenih brojki u prve tri sezone u Londonu, svojevremeno bila procenjena na 50.000.000 funti, nešto manje od 60.000.000 evra. Sada je malo verovatno da će bilo ko makar prići toj sumi.

Izabrane vesti

Totenhemu bi rastanak svejedno odgovarao, jer Alijev ugovor ističe tek 2024. godine, a nema smisla držati igrača na koga ne računaš.

Realna varijanta je da zato Ali ode negde na pozajmicu, kao prošle sezone Džesi Lingard, koji je procvetao u Vest Hemu mada se na kraju ispostavilo da ni to nije bilo dovoljno za Mančester junajted.

Januarski prelazni rok pokazaće ko će biti spreman da se opkladi na 25-godišnjeg Alija, a na takav potez uticaće i eventualno Totenhemovo insistiranje na obavezan otkup.

Ali je ove sezone počeo samo pet utakmica u Premijer ligi, sve dok je na klupi sedeo Nuno Espirito Santo. Od početka novembra samo dva minuta na terenu. Konte ga je precrtao kao gumicom.

Ne tako davno bio je starter u reprezentaciji Engleske na Svetskom prvenstvu. Kad je izgubio mesto u timu kod Žozea Murinja tražio ga je i Pari Sen Žermen, na pozajmicu doduše, ali Totenhem nije hteo da ga se odrekne. Ali posle izdanja u sramnom porazu na gostovanju kod Mure u Ligi konferencije kao da su i u Londonu izgubili nadu.

Poslednju od 37 utakmica za reprezentaciju odigrao je 2019. protiv Švajcarske. Brzo propadaju ti veliki engleski talenti.


tagovi

Dele AliZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara