(©Starsport)
(©Starsport)

Žurka, žurka! Poneka šampionska suza na oproštaju i bojenje Kalemegdana u crveno-belo

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 09:54

Nakon što Aleksandar Dragović poslednji put kao kapiten Crvene zvezde podigne pehar namenjen prvaku Srbije, proslava će se sa Marakane preliti na beogradske ulice

Obično tog poslednjeg kola navijači Crvene zvezde koji se sjate na stadion “Rajko Mitić” da proslave titulu ne skidaju osmeh sa lica. Tako je bilo prethodnih šest godina, ali ovoga puta će biti nešto drugačije. Emocije će biti pomešane, neće ih prepraviti isjključivo radost zbog četvrte duple krune u nizu i sedmog šampionskog zvanja, jer velika proslava će ujedno biti i oproštaj od velikog profesionalca i kapitena – Aleksandra Dragovića, kao i Nemanje Milunovića.

Poteći će i poneka šampionska suza na ispraćaju štopera, jer zaostavšina je ogromna. Džinovska. Nemanja Milunović je bio i te kako uticajan u prvom mandatu, bio je specijalno oružje u ofanzivnom prekidu. Otići će sa pet titula i tri kupa. Doprinos Aleksandra Dragovića je nemerljiv, ne može se gledati samo kroz prizmu trofeja. Pripovedaće se o njegovom gestu da sa 29 godina, dok je još mogao da komanduje odbranom u ‘ligama petice’, dođe u voljeni klub. Za mnoge u prošlosti nezamislivo, za ubuduće – referentna tačka zvezdaštva. Zbog svega toga meč sa Čukaričkim (19.00) biće poseban, a proslava sedme u nizu, ipak, različita od prethodnih.

Izabrane vesti

Ali, sled događaja neće biti drugačiji. Rđava epidemiološka situacija je minulih godina znala da pokvari planove navijačima crveno-belih. Bilo je i atipičnih proslava, poput bala na vodi, kada su igrači na brodu plovili Savom, a navijači ih pratili na brodićima ili ih posmatrali sa dveju obala. Ipak, ovoga puta, sve će biti kako je najčešće i bilo u prošlosti.

Nakon što Aleksandar Dragović poslednji put kao kapiten Crvene zvezde podigne pehar namenjen prvaku Srbije, proslava će se sa stadiona “Rajko Mitić” preliti na beogradske ulice. Dakle, žurka na ulicama, pa korteo do Kalemegdana i bojenje tvrđave u crveno-belo.

Šampionska fešta potrajaće do kasno u noći, zaći će u sitne sate. To ništa ne može da pokvari, eventualno na Topčiderskom brdu može da bude poneki kiseo osmeh na licu ukoliko se na proslavu ne nakalemi pobeda domaćina. Takvih slučajeva je bilo. Pre godinu dana Novi Pazar je ostao neporažen, vratio se u Rašku sa bodom, koji u, istina, nije mnogo značio. Čukaričkom bi trijumf mogao mnogo više da donese.

(©Starsport)(©Starsport)

I dalje Brđani imaju šansu za peto mesto i izlazak na međunarodnu scenu, no mnogo toga mora da im se poklopi kako bi u foto-finišu obišli Vojvodinu, koja će imati jednostavniji zadatak i čak pobedom na lučanskom Mladosti na “Karađorđu” može i da pretekne kragujevački Radnički, te umesto u Ligi konferencije završi u Ligi Evrope.

Sve u svemu, nikome motiva u Ljutice Bogdana neće manjkati. Ni Čukaričkom, a ni osvajaču duple krune. Jer, ipak, želeće i Aleksandar Dragović i Nemanja Milunović da se oproste kao pobednici. A, i mnogi drugi, poput Osmana Bukarija, koji je pred transferom u MLS ligu, ili Hvan In Boma, igrača daleko iznad standarda za ovdašnje prilike, koga će odgovorni u Crvenoj zvezdi teško zadržati. Biće vraški teško to učiniti, no o tom – potom. Kada se proslava završi.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO PLEJ-OFA

Četvrtak

TSC – Napredak 6:0 (2:0)

/Ćirković 6, 78, Stanić 42, 53, Pantović 58, Šoš 80/

Danas

18.30 (2,00) Partizan (4,00) Radnički 1923 (3,35)

19.00 (1,37) Crvena zvezda (5,10) Čukarički (7,75)

19.00 (1,20) Vojvodina (6,75) Mladost (14,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Crvena zvezdaČukaričkiVladan MilojevićAleksandar DragovićNemanja Milunović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara