(©Star Sport)
(©Star Sport)

Radnički u Humskoj igra za 400.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.05.24. | 08:18

Dodatna motivacija za sastav Feđe Dudića

Nije isto završiti sezonu u Mozzart Bet Superligi završiti kao četvrti ili peti - razlika je oko 400.000 evra. To je svakako dodatno podiglo motivaciju u Radničkom iz Kragujevca pred večerašnje gostovanje Partizanu u Humskoj (18.00, AP2). Ako bude završio na četvrtoj poziciji, klub iz srca Šumadije će na leto takmičenje krenuti iz druge runde kvalifikacija za Ligu Evrope i imati četiri garantovane utakmice u evrokupovima, dok peti ima samo jedan garantovan dvomeč u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ako bi četvrtoplasirani tim Mozzart Bet Superlige bio eliminisan prvo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a potom i u trećem kolu Lige konferencije, imao bi siguran prihod od 910.000 evra, dok bi petoplasirani, ako ispadne na startu takmičenja, računao na sumu nešto manju od 540.000 evra. Eventualni prolaz dalje dodatno bi punio kasu srpskih klubova. Tu je opet veća dobit ako se nalazite u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Tada bi u slučaju eliminacije iz treće runde kvalifikacija imali zagarantovan prolaz ka plej-ofu Lige konferencije, ali i prihod od skoro 1.300.000 evra. Ali o tom - potom.

Izabrane vesti

Međutim, ekipa Feđe Dudića večeras u Humskoj igra za mnogo više od samog novčanog impulsa. Četvrto mesto bi za Kragujevčane predstavljao pravu krunu sezone i istinsku satisfakciju za sve ono što je ovaj sastav učinio u protekloj sezoni. Na poslednjem gostovanju na stadionu Partizana Radnički je bio nadomak velikog iznenađenja (3:3), ovoga puta želi da iskoristi loš psihološki trenutak u kojem se nalaze crno-beli.

"Igramo sa velikom ekipom koja ima pregršt kvalitetnih individualaca u svojim redovima. Bez obzira na to što su pojedinim igračima pružili priliku da nešto ranije odu na odmor pre vremena, ne sumnjam da će izaći na teren u najjačem mogućem sastavu. Pretiti jednoj takvoj ekipi kao što je Partizan bilo bi suludo, ali svakako da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Niko ne bi bio srećniji od mene kada bi ostvarili pobedu sa saznanjem da smo četvrti na kraju sezone", poručio je Dudić u uvertiri današnjeg derbija.

Partizan ne računa na Kalulua, Zahida i Saldanju, koji su dobili slobodno pre poslednjeg kola, ali i Kragujevčani imaju svoje probleme: Dadić i Vižđi ne mogu da igraju zbog suspenzija, dok su pod velikim upitnikom Zorić i Simović. Ipak, ekipa Feđe Dudića je na vrhuncu samopouzdanja nakon postizanja istorijskog plasmana u Evropu, a sada želi do rezultata koji bi još garantovao znatno više benefita.

Raspoloženje među Kragujevčanima pred ovaj meč dodatno je podigao nagoveštaj da će šef struke uskoro staviti paraf na novi ugovor sa klubom.

"Sve ide u pravcu zajedničkog dogovora. I klub i ja imamo želju za nastavkom saradnje. Sa druge strane, osećam i neku vrstu lične obaveze prema navijačima s obzirom na sve što su mi priredili ove sezone, posebno na domaćim utakmicama, kako „Crveni đavoli“, tako i publika sa istočne i zapadne tribine. Možda bi za neku moju buduću trenersku karijeru bilo i prihvatljivije da u ovom trenutku napustim klub, jer teško da ćemo ponoviti ovaj rezultat koji smo ostvarili ove sezone, ali ja sam neko ko u sve što radi ulazi svim srcem".

Raničkom pobeda u Humskoj garantuje četvrto mesto, a u slučaju nerešenog rezultata biće neophodno da Vojvodina ne savlada Mladost iz Lučana na svom terenu.


tagovi

Feđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara