Jozua Kimih (©Reuters)
Jozua Kimih (©Reuters)

Depresivni Kimih: Možda su neuspesi vezani za moju ličnost

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.12.22. | 12:16

Reprezentativac Nemačke snužden posle eliminacije sa Mundijala u Kataru

Iznenađujuća eliminacija Nemačke već u grupnoj fazi aktuelnog Svetskog prvenstva pokrenula je pitanje o budućnosti reprezentacije četvorostrukih svetskih šampiona. Na meti kritika su i selektor Hansi Flik i fudbaleri, ali i arbitar duela Španija - Japan, Viktor Gomes, koji je priznao upitan pogodak azijskoj selekciji za, ispostaviće se, pobedu 2:1.

Mnogo bure podiglo se oko odluke arbitra iz Južne Afrike, odnosno na pitanje da li je lopta prethodno napustila teren ili nije. Milimetri su odlučili da pozitivan odgovor dobije druga opcija.

Izabrane vesti

Porazom Španije najviše je izgubila Nemačka, koja je uprkos pobedi nad Kostarikom sa 4:2 ostala bez prolaza u osminu finala. Tamo će kao prvi u grupi Japan (na Hrvtasku) i Španija (na Maroko), nad kojom se nadvila senka sumnje da je namerno igrala ispod svojih mogućnosti kako bi u potencijalnom četvrtfinalu izbegla duel sa Brazilom...

Kako bilo, takmičenje na Mundijalu za Nemačku je drugi put uzastopno završeno već u grupnoj fazi. Između Rusije i Katara dogodila se i eliminacija u osmini finala Evropskog prvenstva. Rezultati mimo svih očekivanja.

Svesni su igrači da su podbacili, izjave su im redom samokritične, ali čini se da je neuspeh posebno teško pao Jozui Kimihu, članu najbolje selekcije svoje zemlje od 2016. godine.

"Ovo mi je najgori dan u karijeri. Plašim se da ću pasti u rupu! Zabrljali smo na Svetskom prvenstvu 2018, onda i na Euru, pa sada ponovo. To me tera da pomislim da su neuspesi vezani za moju ličnost", izjavio je 27-godišnji vezista nemačke reprezentacije i Bajern Minhena.

Ubrzo je dobio i ohrabrujuću poruku od kolege iz Atletiko Madrida, Antoana Grizmana.

"Ti si sjajan igrač! Ponovo ćeš se podići Jozua", napisao je Francuz na svom Tviter profilu.

Još pod vođstvom Joakima Leva Nemci su započeli smenu generacija, a očekivalo se da Hansi Flik poveže konce i na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu vrati Pancer diviziju u vrh kontinentalnih selekcija. Posle novog razočaravajućeg rezultata, 57-godišnji trener značajno je poljuljao poverenje nacije, a verovatno i rukovodstva Saveza.


tagovi

Džošua KimihFudbalska reprezentacija NemačkeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara