Ilustracija (©fkborac.net)
Ilustracija (©fkborac.net)

Derbi u Mostaru, Sarajevo se vadi kod fenjeraša

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 09:42

BiH 1: Duel u Hercegovini između Veleža i Borca će biti u centru pažnje

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Pošto je dobojska Sloga gostujućim trijumfom nad Goškom (2:4), otvorila 20. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine, ova runda takmičenja biće nastavljena danas u Ugljeviku i Mostaru. Duel u Hercegovini će biti u centru pažnje jer je reč o derbiju kola i okršaju ekipa sa bogatom tradicijom.

Izabrane vesti

VELEŽ - BORAC (16:00)

Jedna od ekipa koja ove sezone ima najviše ambicije je Velež. Mostarci su pod vođstvom Deana Klafurića napravili sjajnu priču i u nastavku sezone će to pokušati samo unaprediti. Trenutno se nalaze na trećem mestu sa 34 boda, 14 manje od današnjeg rivala te svega pet manje od drugoplasiranog Zrinjskog. Dakle, utakmica koja bi mogla mnogo doneti u smislu učvršćivanja na trećoj poziciji, te duvanja za vrat gradskom rivalu. Glavni cilj Rođenih biće izlazak u Evropu, a osim prvenstva isto mogu uraditi kroz Kup, jer su se plasirali u osminu finala.

16.00: (2,80) Velež (2,90) Borac (2,65)

Kako bilo, Velež igra zapaženu ulogu ove sezone u BiH fudbalu. Prva prolećna utakmica nije bila toliko korisna za njih, budući da su osvojili tek bod u Doboju. Mada, kad se pogledaju rezultati Sloge kod kuće, činjenica je da Velež ne može biti nezadovoljan. Zaželela se publika u Mostaru domaćih utakmica pa se očekuje pun stadion.

Sve u cilju rušenja lidera. S obzirom da Velež igra efikasno, ne bi iznenadio ni nešto veći broj pogodaka.

"Dolazi nam lider, veselimo se takvoj utakmici i nadam se da ćemo svim našim navijačima priuštiti zadovoljstvo. Ovakve utakmice su motiv za sve nas u klubu, nadamo se spektaklu i radosno dočekujemo tu utakmicu. Naši igrači su mislima u utakmici, to im ne treba naglašavati i njihov fokus je na utakmici. Svaka utakmica nosi svoje. Nadam se da nećemo imati igrača manje 70 minuta. Manje više isti su igrači kao zadnji put, isti treneri… Svako će igrati svoj stil igre, to i jeste najzanimljiviji sport za mene. Borac ima najkostantniju igru, to je njihovo najveće oružje”, kaže Dean Klafurić, trener Veleža.

Ako se Velež može pohvaliti dobrom formom šta tek onda reći za Borac?! Banjalučani imaju svega jedan poraz u tekućoj sezoni i neumoljivo jurišaju ka tituli prvaka. Realno, teško ih u tome neko može zaustaviti, ali ima još puno do kraja prvenstva. U timu iz Banjaluke pozivaju na oprez, jer ne žele ništa prepustiti slučaju. Prednost od devet bodova u odnosu na drugoplasiranog je nešto što se ne bi trebalo ispustiti, pa u utakmicama sa direktnim rivalima Borac može biti zadovoljan i bodom.

Mada, u dosadašnjim utakmicama u većini je izlazio kao pobednik, pa će sa istim ambicijama ući i u večerašnji duel.

"Idemo u goste ekipi koja ima i glavu i rep i biće jako teško. Mi želimo da ostanemo neporaženi, ali moraćemo da budemo na maksimumu. Nadam se najboljem", kazao je šef struke Borca Vinko Marinović.

Zanimljivo je da od osnivanja lige na nivou cele BiH, Borac samo jednom trijumfovao na ovom stadionu - i to službenim rezultatom!

ZVIJEZDA - SARAJEVO (13:00)

Tim iz Ugljevika kao da je zalutao u Premijer ligu. Pogotovo je to bilo jasno do pred kraj jesenjeg dela, kada su počeli sa osvajanjem bodova. Trenutno su na 11 mestu i samo čudo treba da se desi da ostanu u društvu najboljih, no u taboru čelnika tima uz Ugljevika složni su da se neće predati. Iako su ovo proleće otvorili sa dva poraza (Borac u Kupu i Posušje u ligi), u klubu se nadaju da bi mogli uskoro krenuti uzlaznom putanjom. Dobar primer za takvo što jesu domaće utakmice protiv Zrinjskog i Širokog kada su osvajali bodove. U slučaju da žele opstati u društvu najboljih, ne smeju odugovlačiti sa osvajanjem bodova.

13.00: (5,30) Zvijezda (3,50) Sarajevo (1,65)

Dok Zvijezda kuburi na dnu, Sarajevo se koprca u nesnađenosti. Veliki broj igrača za sada nije dao ništa specijalno, jer je Bordo tim poražen na startu ove polusezone od Širokog Brijega. Neće imati trener Simon Rožman još puno vremena za dokazivanje, pa će što je prije moguće morati reagovati. Stoga je klubu potrebna pobeda, kako bi se zaboravio onaj bolan poraz od Širokog u prošlom kolu.

Borac i Zrinjski su davno odmakli, a Velež se zahuktava. Budući da su i u Kupu izvukli Borac, možda je ovo jedna od poslednjih prilika da uhvate priključak za samim vrhom. Navijači su nezadovoljni prošlom utakmicom tako da je potrebno uneti mir u kuću. On se najbolje unosi trijumfom, stoga će Bordo tim pred sobom imati prioritet. Pobediti fenjeraša i nastaviti borbu za vrhom.

BIH 1 - 20. KOLO

Petak

GOŠK - Sloga 2:4 (1:3)

Subota

13.00: (5,30) Zvijezda (3,50) Sarajevo (1,65)

16.00: (2,80) Velež (2,90) Borac (2,65)

Nedelja

13.00: Široki Brijeg - Željezničar

13.00: Tuzla Siti - Posušje

15.00: Zrinjski - Igman

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaVelež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara