Derbi začelja u Gornjoj Varoši

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 10:13

Dinamo se nada trećem vezanom trijumfu, Zemun želi prekid mini-serije od dva poraza

Dug i mukotrpan će biti put za Zemun i Dinamo iz Vranja ka begu iz zone ispadanja. Reč je o timovima koji su osvojili 11, odnosno 13 bodova u dosadašnjem toku takmičenja u drugom rangu srpskog fudbala i koji se nadaju popravljanju bodovnog salda posle duela 15. kola u Gornjoj Varoši.

Naizgled u boljoj poziciji je Zemun koji ima dva boda manje, ali i dve utakmice deficita, međutim ekipa s Juga Srbije je u ozbiljnom naletu. Vezala je dve pobede, protiv Borca u gostima i Sloge kod kuće. Naročito je bila ubedljiva kraj fabrike Jumko gde je od 12. do 35. minuta Kraljevčanima spakovala tri lopte u mrežu i tako demonstrirala da kada joj je dan, ima jedan od opasnijih napada u ligi. Predvodi ga 26-godišnji Željko Dimitrov (pet golova) koji je jedan pogodak daleko od čela liste strelaca.

Izabrane vesti

Zemun je u potpuno drugačijem ritmu. Iz poslednje dve utakmice izašao je praznih ruku, međutim protiv lidera kragujevačkog Radničkog nije bilo realno očekivati bodove. Naročito kada se uzme u obzir da je meč odigran na Čika Dači, a da na tom stadionu domaćin ove sezone ima maksimalan učinak. Teško je bilo očekivati blesak Zemunaca i protiv visoko pozicioniranog Žarkova. Klub iz Gornje Varoši se nada da će iskoristiti katastrofalnu formu rivala kada se utakmice ne igraju na Jugu Srbije. Dinamo jeste pobedio Borac u Čačku pre nekoliko dana, ali je pre toga na šest gostovanja pet puta poražen uz jedan remi.

Poslednji međusobni duel pripao je Zemunu i to u Vranju, pre toga u stadionu Zemuna nije bilo golova. Dakle, u poslednje vreme mečeve ovih rivala ne krasi veliki broj golova, iako su recimo 2017. godine umeli da remiziraju 3:3, odnosno odigraju mečeve sa po tri, četiri pogotka.

PRVA LIGA SRBIJE – 15. KOLO

Petak

Jagodina - Radnički P. 4:0 (2:0)

Subota

Dubočica - Grafičar 0:0

Loznica - Borac 1926 4:4 (2:3)

Železničar P. - IMT 0:3 (0:1)

Nedelja

Budućnost D - Kabel 0:1 (0:0)

Kolubara - Žarkovo 1:0 (1:0)

Sloga - Radnički SM 1:1 (0:1)

Trajal - Radnički K 0:0

Ponedeljak

13.00: (2,45) Zemun (3,60) Dinamo V. (2,45)

*****kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo VranjeFK ZemunPrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara