Siril Desers (Printscreen)
Siril Desers (Printscreen)

Desers pokazao zašto Genk traži 6.000.000: Zvezdinoj želji pola sata dovoljno za dva gola i asistenciju

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.07.22. | 15:37

Genk preboleo poraz od Klub Briža sa premijere Pro lige i rutinski savladao Standard u drugom kolu

Počeo je Genk sezonu bez povređenog prvog špica Pola Onuačua, ali kako igra Siril Desers, izostanak najboljeg strelca iz prethodne dve sezone se maltene ne oseća. Posle dva kola belgijeke Župiler Pro lige golgeter kojeg je nedavno u svojim redovima poželela Crvena zvezda već ima tri gola i asistenciju. Ako golom na premijeri domaćeg prvenstva nije doprineo da se izbegne poraz od šampiona Klub Briža, danas je za pola sata spakovao Stnadardu dve lopte u mrežu, a pritom i asistirao za rutinski trijumf protiv Satandarda na Lumnius areni - 3:1.

Osim što je sve navedeno uspeo da uokviri u uvodnih pola sata igre, Desers je već u petom minutu majstorski ćušnuo loptu pored protivničkog golmana i pokazao zašto Genk za njega traži obeštećenje od 6.000.000 evra. Zbog nedovoljno visoke ponude pre par dana odbijen je Kremoneze, a kako stvari stoje, gledajući današnji meč sladili su se u upravi i stučnom štabu Kopenhagena, trenunto prvog favorita za Desersov potpis. Proteklih dana uslikan je reprezentativac Nigerije u društvu trenera i direktora danskog šampiona, pa je sva prilika da će Kopenhagen odgovoriti zahtevima Belgijanaca i oboriti klupski rekord za Desersa.

Izabrane vesti

Momak koji ima još dve godine ugovora sa popularnim Štrumfovima načeo ekipu Standarda, pa asistencijom u 16. minutu pomogao Majku Trezoru da duplira prednost. Nije domaćina zabrinuo ni efektan pogodak Rumuna Denisa Draguša sredinom prvog dela, jer je koji minut kasnije Desers ponovo pogodio. Doduše bila su mu potrebna dva pokušaja sa bele tačke. Na dosuđen jedanaesterac, on je preuzeo odgovornost, ali je šutirao pravo u Arnoa Bodara. Međutim, sudija je odmah pokazao da će se penal reprizirati donevši savršeno ispravnu odluku budući da je golman gostiju sa obe noge izašao van gol linije pre šuta Desersa. Iz drugog pokušaja, raspalio je po lopti poslavši je po sredini gola.

Posle prvog dela u koji su stala četiri pogotka, malo ko je očekivao da će mreže mirovati u drugom delu. Međutim, Genk je dozvolio rivalu samo jedan udarac u okvir gola i to u 84. minutu kada je Marten Vandenvort odlično zaštitio bliži ugao Dragušu i sprečio eventualnu neizvesnost, zapečativši bilo kakvu nadu ekipe iz Liježa da može da se makne od osvojenog boda iz prve runde.

Dok gleda golgetersku mini-seriju Desersa, možda je najteže Fajenordu, klubu u kojem je prošle sezone nigerijski reprezentativac igrao na pozajmici i posatao najbolji strelac Lige konferencije. Jer holandski velikan je do 30. juna imao mogućnost da ga otkupi za 4.000.000 evra, ali u datom trenutku nije želeo da izdvoji toliki novac.

BELGIJA 1 – 2. KOLO

Petak

Union Sen Žiloaz - Šarlroa 1:0 (0:0)

/Sajks 56/

Subota

Serkl Briž - Anderleht 1:0 (0:0)

/Tores 75/

Leven – Vesterlo 2:0 (1:0)

/Torsteinson 13, Holchauzer 77/

Ostende – Mehelen 2:1 (2:0)

/Atanga 17, 43 – Pejre 75/

Gent – Sint Trojden 1:1 (1:0)

/Kujpers 12 – Hajaši 83/

Nedelja

Genk - Standard 3:1 (3:1)

/Desers 5, 29, Trezor 16 - Draguš 24/

16.00: (7,00) Epen (4,50) Klub Briž (1,45)

18.30: (2,85) Seren (3,30) Kortrajk (2,50)

21.00: (1,42) Antverpen (4,50) Zulte Varegem (7,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Siril DesersGenkStandard Lijež

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara