Desilo se čudo u Saudijskoj Arabiji: Al Hilal nadoknadio minus 16 i postao prvak 18. put (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 22:34

Igalo je kralj strelaca, Al Itihad najveći gubitnik

Iz podruma do šampinskog trona. Bio je u tami, daleko od pomisli da bi mogao da se uključi u trku, a na kraju Al Hilal slavi. Slavni klub iz Rijada je apsolutni pobednik prvenstva Saudijske Arabije, pošto je u superatraktivnoj završnici stigao do naslova.

U poslednjem kolu Al Hilal je savladao Aj Fajsali 2:1, ostao neuhvatljiv za glavnog konkurenta Al Itihad i tako proslavio 18. titulu u istoriji. Petu u poslednjih šest sezona. Jedino je Al Nasr 2019. uspeo da prekine dominaciju.

Izabrane vesti

Delovalo je da će to ove sezone uraditi Al Itihad, jer je u jednom trenutku imao čak 16 bodova više od prvaka, međutim, omanuo je. Od 30 kola, klub iz Džede je čak 22 proveo na liderskoj poziciji. Pred kraj novembra je seo na vrh, uopšte nije ispuštao prvo mesto i delovalo je da mu se smeši prvi šampionski pehar posle 2009. godine. A onda je počeo da trokira, gubi bodove, što ga je u kombinaciji sa poremećenim kalendarom (odigrao samo tri utakmice u poslednja tri meseca) i povredama nekih igrača koštalo pada sa trona uoči odlučujućeg kola.

U pretposlednjoj rundi Al Hilal je izbio na vrh i završnih 90 minuta dočekao u komotnoj poziciji. Iako je imao isto bodova kao Al Itihad, činjenica da je tim argentinskog stručnjaka Ramona Dijaza ostvario bolji međusobni skor omogućila mu je da mu i bod potv Al Fajsalija bide dovoljan za titulu. Na kraju se ispostavilo da je osvojio sva tri pogocima Odiona Igala, dok Al Itihad na svom terenu nije uspeo ni da savlada Al Batin (0:0), pa je na kraju klub iz Rijada okončao sezonu sa dva boda prednosti.


Osim titule, Al Hilal ima i prvog strelca lige. Odion Igalo je sa 24 gola Zlatna kopačka Saudijske Arabije, uz podatak da je po 12 puta bio precizan u dresovima Al Šababa i sadašnjeg kluba, pošto je bivši napadač Mančester junajteda u januaru promenio sredinu.



tagovi

Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al HilalAl HilalAl ItihadOdion Igalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara