Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Deulofeu rekao "da" Napoliju, Mertens odlazi posle devet godina

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 19:50

Belgijanac ne želi da pristane na smanjenje plate, Špancu 10.000.000 evra za četiri godine

Pune ruke posla imaće sportski direktor Napolija Kristijano Đuntoli ovog leta. Klub sa juga Italije još nije rešio pitanja sudbine Kalidua Kulibalija i Fabijana Ruiza čije će odgovore saznati kroz nekoliko dana. I dok se pomenuti dvojac i dalje premišlja, Dris Mertens već je obavestio čelnike kluba o svojoj odluci.

Belgijski napadač nije uspeo da se dogovori sa Napolijem oko produžetka ugovora i za manje od mesec dana napustiće klub kao slobodan igrač, pišu italijanski mediji. Naime, Mertens ne želi da da “popust” Napoliju i pristane na manju platu, traži 4.000.000 evra godišnje, što Aurelio de Laurentis ne može (ili ne želi) da plati u ovom trenutku. Mediji sa Apenina ostavljaju prostora za dalje pregovore, ali i minimalne izglede da se situacija popravi, pa sve ide ka tome da će Mertens posle devet godina napusti klub, baš kao što je nedavno učinio Lorenco Insinje.

Izabrane vesti

Kako postoji mogućnost da u kratkom periodu ostane bez dvojice ofanzivaca, Napoli ubrzano radi na dovođenju njihovih zamena. A kako se Mertens približava izlaznim vratima, Đerar Deulofeu je sve bliži Napulju. Štaviše, Kalčomerkato piše da je Španac dogovorio lične uslove četvorogodišnjeg ugovora vrednog 2.500.000 evra po sezoni sa Napolitancima. Zanimljivo, Deulofeu je bio želja Plavih još pre tri i po godine, ali tada nije pristao na zahteve brzonogog Španca koji su bili identični kao ovi sada.

Ostaje da se Đuntoli sada dogovori sa Udinezeom oko obeštećenja. Napoli je isprva nudio 13.000.000 evra, da bi potom postepeno podizao ponudu, pa poslednja glasi: 18.000.000 evra plus bonusi. Ipak, klub sa Friulija zahteva okruglo 20.000.000 evra za Deulofeua kojem je nedavno završena sezona bila najproduktivnija u karijeri: na 34 utakmice u Seriji A postigao je 13 i namestio pet golova. Španac je među Zebre stigao pre godinu i po dana za 17.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022UdinezeNapoliĐerar DeulofeuDris Mertens

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara