Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dijaz dogovorio detalje sa Liverpulom, narednih pet godina na Enfildu

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 10:59

Totenhem izgubio još jednu trku za pojačanje u ofanzivi

Brzom reakcijom, uz činjenicu da je želja igrača bio crveni dres, Liverpul je ekspresno eliminisao Totenhem u borbi za angažman Luisa Dijaza, a prema pisanjima evropskih medija prelazak Kolumbijca iz Porta na Enfild sprečavaju još samo formalnosti koje bi trebalo da budu razrešene u narednim satima.

Ofanzivac koji je sjajnim igrama u portugalskom klubu privukao pažnju nekih od najvećih timova Starog kontinenta dogovorio je lične uslove sa Liverpulom te se očekuje da uskoro i zvanično stavi paraf na petogodišnji ugovor saznaje ekspert za fudbalske transfere Fabricio Romano.

Izabrane vesti

Prema pisanju Skaj Sporta čelnici Liverpula već su poslali medicinski tim u Argentinu sa ciljem da krilni napadač obavi medicinske preglede između reprezentativnih obaveza u dresu Kolumbije koja se bori za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru što potvrđuje ozbiljnost Redsa, ali i činjenicu da je pitanje ozvaničenja transfera praktično formalnost. Porto će od čitavog posla inkasirati inicijalnih 45.000.000 evra, a kroz bonuse je predviđeno da vrednost transfera dostigne i 55.000.000 evra.

Kuriozitet je da je isti novac bio spreman da plati i Totenhem, međutim presudila je želja Kolumbijca da pređe u Liverpul. Dijaz je istakao nameru da se bori za trofej u Ligi šampiona, a interesovanje Redsa otklonilo je sve dileme te je Totenhem, nakon trke za Adamu Traorea (koji će gotovo iz vesno karijeru nastaviti u Barseloni), izgubio još jednu borbu za pojačanje u ofanzivi.

Dijaz je u Porto stigao leta 2019. godine iz Juniora u transferu vrednom preko 7.000.000 evra, a na Pirinejskom poluostrvu je do danas odigrao 125 utakmica i postigao 41 gol uz 19 asistencija.

Kolumbijac je posebnu pažnju privukao tokom jeseni preuzevši praktično ulogu prve zvezde tima što oslikava 14 pogodaka na 18 prvenstvenih duela uz pogotke protiv Milana u Ligi šampiona koji su portugalskom timu doneli četiri boda i mesto u Ligi Evrope upravo ispred Rosonera.




tagovi

Luis DijazLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara