(AFP)
(AFP)

Dinamo doveo pojačanje od 2.000.000 evra da samo daje golove Istri

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 17:32

Modri napokon dobili utakmicu, trener Jakirović preživeo

Treća je za Dinamo bila sreća. Na kraju prošle godine odigrao je 0:0 sa Hajdukom, na početku 2024. ga je potukla nekadašnja filijala (Lokomotiva, 3:0), a onda se „večiti prvak“ vratio u pobednički ritam. Teško, jedva, možda ne baš zasluženo, ali u okolnostima koje su sve samo ne normalne, za njega je bitno što je preživeo gostovanje u Puli i dobio Istru – 1:0.

Tako Dinamo posle 19 utakmica ima 37 bodova, četiri manje od lidera na tabeli, mada je za njega najznačajnije što je u turbulentnoj sedmici našao način da dobije u Puli. Četiri dana ranije Modri su na Maksimiru potučeni od gradskog rivala, u međuvremenu im je Hajduk „skinuo“ već viđeno pojačanje u liku Josipa Brekala, sve više se govori o potencijalnoj smeni Sergeja Jakirovića, ali bivši strateg Rijeke ostaje na klupi.

Izabrane vesti

Zanimljvo, protiv Istre ga je sačuvao bivši igrač – Istre. U pitanju je Mauro Perković, sposoban da u 36. minutu reaguje na centaršut Stefana Ristovskog i postigne tek drugi gol u karijeri otkako je zadužio opremu Dinama. Kako to sudbina ume da udesi, prvi je baš baš protiv Istre, ali u prvom delu sezone kad je favorit u Zagrebu dobio 3:0.

Inače, Perković je rođen u Puli, u istoimenom klubu počeo karijeru, pa se kalio u mlađim kategorijama Istre, pre nego što ga je Dinamo pre godinu dana angažovao na pozajmicu, a prošlog leta kupio za 2.000.000 evra. Tokom boravka u Istri, talentovani defanzivac je postigao samo tri gola, a za Dinamo ima već dva, oba puta je presudio timu gde je stasao.

Trener Jakirović je počeo meč bez Martina Baturine (ušao u drugom poluvremenu), na poziciji kreativnog veznog našao se Marko Bulat, Bruno Petković se baš i nije naigrao, pa je ispalo da su bekovi kreirali pobedu Dinama.



tagovi

Dinamo ZagrebEX-YU ligeHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara