Josip Brekalo (@AFP)
Josip Brekalo (@AFP)

Na pomolu preokret koji bi mogao da uzburka strasti u Hrvatskoj: Brekalo ide u Hajduk?

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 02:14

Povratak levog krila u Dinamo delovao je kao gotova stvar, međutim, situacija se promenila

Još od decembra priča se o povratku Josipa Brekala u Dinamo Zagreb. Nakon izjave njegovog menadžera Endija Bare da je transfer jako blizu realizacije, u utorak uoči gradskog derbija - i iznenađujućeg poraza Modrih od Lokomotive sa čak 0:3 - činilo se da je pitanje sata kada će 25-godišnje levo krilo stići iz Firence na Maksimir i poptisati ugovor o pozajmici. Pominjale su se, čak, i konkretne cifre, odnosno da je Fjorentina pristala da snizi cenu i prihvatila ponuđenih 100.000 evra odmah, još toliko ako Dinamo bude šampion, a dodatnih 200.000 u slučaju plasmana u Ligu šampiona.

Bilo je to u utorak, a dva dana kasnije stigla je vest da nema ništa od tog posla, odnosno da je hrvatski reprezentativac promenio stav besan zbog ponašanja Dinamovih čelnika.

Izabrane vesti

"Dinamo nije odgovorio Fjorentini. Iz Maksimira su nazvali Josipa Brekala i kazali mu da nisu odgovorili italijanskom klubu jer će možda promeniti trenera, pa ne znaju hoće li ga novi trener želeti u ekipi! Nakon toga Brekalo im je rekao da to znači da njega zapravo ne želi Dinamo, nego samo trener Jakirović. Sve mu je bilo jasno i zahvalio se Dinamu", izjavio je menadžer Endi Bara Sportskim novostima.

Tu, međutim, nije kraj ove zimske transfer-sage. Štaviše, epilog bi mogao da bude apsolutno iznenađenje jer se Brekalo sada dovodi u vezu sa potpisom za Hajduk! Splićani imaju sezonu o kakvoj su godinama, pa i decenijama maštali. Prvi su na tabeli, vratio im se Ivan Perišić, a sada bi mogli i da ukradu odličnog igrača najvećem rivalu.

Tu vest u petak uveče plasirao je Dalmatinski portal, a prenela većina hrvatskih medija. Dima svakako ima, pa čekamo da vidimo hoće li se vatra rasplamsati u Splitu ili negde drugo. Tokom dana pominjalo se i da je Olimpijakos zainteresovan za Josipa Brekala, takođe na pozajmicu sa pravom otkupa.

Brekalo je ponikao u Dinamu, a 2016. je za 10.000.000 evra prodat Vlolfsburgu, iz kog je prošle zime otišao u Fjorentinu za 1.700.000 evra. Za klub iz Firence je odigrao ukupno 29 utakmica i dao jedan gol,


tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebJosip BrekaloZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara