Dario Boneti (©Reuters)
Dario Boneti (©Reuters)

Dinamo na premijeri bez štopera, na teren moraju omladinac i defanzivac sa viškom kilograma

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 09:40

Velikan iz Bukurešta ima ozbiljnih kadrovskih problema pred meč 1. kola šampionata Rumunije sa Voluntarijem (ponedeljak, 19.30). Uz to je i trener Dario Boneti tek angažovan i do sada je sa ekipom odradio samo pet treninga

Ozbiljne muke za Dinamo iz Bukurešta. Kada bi mogli, svi bi u tom klubu najradije odložili početak prvenstva Rumunije za mesec dana, da konsoliduju redove. Međutim, to ne mogu, tako da će u ponedeljak od 19.30 časova u okrnjenom sastavu da dočekaju Voluntari u 1. kolu.

Nekadašnji fudbaler Rome, Milana i Juventusa, a kasnije selektor Zambije, Dario Boneti, vratio se u Bukurešt po treći put. Već je u dva navrata vodio Dinamo, a sada je angažovan neposredno pred početak novog prvenstva. Boneti je do meča sa Voluntarijem trenirao ekipu svega pet puta, premalo da bi imao ikakvog značajnijeg uticaja na igru večeras.

Izabrane vesti

19.30: (4,80) Dinamo B. (3,40) Voluntari (1,82)

Odmah su ga sačekali problemi. Marko Ehman, najbolji štoper koji je Dinamu preostao doživeo je povredu butine i neće moći da igra protiv Voluntarija. Biće to ogroman udarac za rumunskog velikana, pošto je 20-godišnji defanzivac ostavio najbolji utisak tokom priprema. Ehmana je međutim ista povreda mučila i tokom prošle sezone, a ako bi se pogoršala morao bi da otvara bolovanje na nekoliko meseci.

Tokom leta su istekli ugovori dvojici glavnih štopera Dinama iz prošle sezone, Raulu Albentosi i Anteu Puljiću, a Rikardo Grigore je otišao u Tokio, gde će sa reprezentacijom Rumunije da učestvuje na Olimpijskim igrama. To Bonetija ostavlja na štoperskim pozicijama samo sa Alinom Dudeom, koji se ovog leta vratio sa pozajmice iz Resica. On je stigao u Bukurešt sa viškom kilograma, a u 2021. godini je odigrao samo jedan meč. Hitno je u prvi tim prebačen i omladinac Deniz Điafer, kako bi večeras odmenio Ehmana i činio tandem sa fizički nespremnim Dudeom.

Nije to kraj Bonetijevih muka. Centralni vezista Pol Anton se tek oporavio od povrede metatarzalne kosti, nije trenirao tri nedelje i neće biti u protokolu za duel sa Voluntarijem.

Dinamo ne može da angažuje nova pojačanja pošto je kažnjen, i ne može da registruje nove igrače ove sezone. Zbog svega toga deluje da će 18-struki prvak Rumunije imati još jednu razočaravajuću sezonu pred sobom. Poslednju titulu Dinamo je osvojio 2007. godine, a na međunarodnoj sceni nije igrao od 2018. godine, kada ga je Atletik Bilbao eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RUMUNIJA 1 – 1. KOLO

Četvrtak

Botošani - FCSB 0:0

Petak

Sepsi – Akademika Klinčeni 2:0 (0:0)

/Rep 56, Mitrea 84/

Kluž – Univerzitatea Krajova 1948 3:2 (2:2)

/Daek 10, Tahiri 13, Petrila 75 – Bauza 22, Betan 33/

Subota

Gaz Metan – Mioveni 1:0 (1:0)

/Čamed 14pen/

Univerzitatea Krajova – Argeš 1:0 (0:0)

/Ivan 55/

Nedelja

UTA Arad – Farul 0:0

Rapid – Kindija 1:0 (0:0)

/Balan 57/

Ponedeljak

19.30: (4,80) Dinamo B. (3,40) Voluntari (1,82)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo BukureštVoluntariRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara