(© Reuters)
(© Reuters)

Dinamo pobedio Rijeku na tržištu: Vraća Roga i moli se za njegova kolena

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 14:29

Malerozni vezista stiže na pozajmicu do kraja godine

Srešće se Dinamo i Rijeka 25. februara, ali su veliki derbi dobili Zagrepčani. Onaj na tržištu, pošto na Maksimir dolazi Marko Rog.

Još jedno veliko ime hrvatskog fudbala je pred povratkom u HNL, samo što neće na Rujevicu odakle su ga inicijalno kontaktirali, već u glavni grad, pošto je procenio da bi u taboru aktuelnog prvaka imao veće šanse da dođe do naslova, ali i rehabilituje karijeru.

Izabrane vesti

S obzirom da prelazni rok u Hrvatskoj i dalje traje, Dinamo je uspeo da se dogovori sa Kaljarijem i dovede Roga. U pitanju je pozajmica darovitog veziste do kraja kalendarske godine. Zasad, bez prava otkupa, ali su obe strane zadržale mogućnost da o tome pregovaraju bude li se ukazala šansa u narednim mesecima.

Prvi od njih će proteći u Markovom privođenju kraju oporavka od povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena. Čak treći put u samo četiri godine, Rogu je stradao isti ligament, zbog čega je propustio čak 105 utakmica za klub sa Sardinije. Poslednji put bio je na terenu 30. maja prošle godine i deluje da je patnji kraj.

Jedino što je pitanje šta toliko rovit Marko Rog može da donese ekipi Sergeja Jakirovića. I sva je prilika iscrpljujućoj trci sa iznenađujuće dobrom Rijekom i silno pojačanim Hajdukom (Ivan Perišić, Josip Brekalo), Dinamo nema prostor da pogreši, niti da čeka fudbalera koji se tek vraća na teren posle duge pauze. Što se tiče njegovog znanja, nije sporno, jer nije slučajno Napoli platio Dinamu 13.500.000 evra još 2017. Karijera se nije razvijali očekivanom dinamikom baš usled povreda, pokušavao je u Sevilji i baš u Kaljariju, pre nego što je otkupljen, pa se sad vraća na mesto gde je uzleteo.

Podsetimo, u prvom mandatu na Maksimiru Rog je za Modre odigrao 62 utakmica, postigao 11 i namestio šest golova.


tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeDinamo ZagrebMarko Rog

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara