Dinamo preživeo najveću krizu u ovom veku: Preokret protiv nekadašnje filijale za beg od Hajduka

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.04.23. | 18:58

Modri grcali, ali slavili protiv Lokomotive i pobegli na plus devet – 2:1

Zagrebački Dinamo je preživeo najveću krizu u ovom veku. Grcao je večiti šampion Hrvatske u prethodnom periodu, morao je da smeni trenera Ante Čačića, više se pričalo o brobi unutar kluba i težnji pojedinaca da se otrgnu od zagrljaja Zdravka Mamića. Jednom pobedom u poslednjih šest prvenstvenih mečeva, uz ispadanje iz Kupa, Dinamo je doveo u pitanje klupske ambicije.

Ali je brojne klupske probleme uspeo da sakrije današnjim trijumfom protiv Lokomotive – 2:1. Kada se tome doda da je Hajduk iz Splita protiv Istre, jasno je da novi trener Igor Bišćan nije mogao da poželi bolji debi. Dinamo je ponovo na ogromnih plus devet, praktično pred osvajanjem već viđene titule.

Izabrane vesti

Pravi posao tek očekuje novu upravu predvođenu Darijom Šimić, ali lakše će disati u Maksimiru narednih dana. Posebno, što im je Lokomotiva, kao nekadašnja filijala, znala da im komplikuje život ove sezone. Čak i tokom današnjeg popodneva.

Lokosi su imali prednost na poluvremenu protiv Dinama. Bio je to nagoveštaj nastavka slobodnog pada zagrebačkog kluba. Pogodio je Aliju iz prvog šuta na meču.

Imao je Dinamo veliku podršku navijača na stadionu u Krnjčevićevoj. Prepoznali su Zagrepčani da je ovo meč koji može da prelomi Dinamu sezonu. Imao je i sreće novi trener Igor Bišćan. Nisu imali konkretnu ideju Modri, ali su izjednačili zahvaljujući klasi Luke Ivanušeca, koji je lako okrenuo čuvara i pogodio pod prečku.

Napravio je sjajne izmene Igor Bišćan, tokom kriznog perioda ubacio je u igru Buluta i Menaloa. Upravo je ovaj dvojac inicirao pobedu.

Bulut je izveo prekid, golman Lokomitve kratko odbio loptu, a Menlov udarac se od prečke odbio u mrežu.  



tagovi

Igor BišćanDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara