Fudbaleri Dižona (©Reuters)
Fudbaleri Dižona (©Reuters)

Dižon bez prve violine započinje misiju povratka u Ligu 1

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.07.21. | 12:35

Na stadionu Gaston Žerar u okviru prvog kola gostuje Sošo

Čak 17 od 20 klubova iz ovosezonske Lige 2 osetilo je čari igranja u elitnom rangu francuskog fudbala, a poslednji koji su imali tu privilegiju i čast su Nim i Dižon. Zatvorili su vrata najboljih, liftom se spustili u niži razred iz kojeg ekspresno žele da se vrate u društvo najboljih.

A, na povratničkom nastupu u Ligi 2 ekipu Dižona čeka duel sa još jednim timom koji je godinama igrao bitnu ulogu u eliti, ali se izvesno vreme rve sa drugoligašima. Okršajem između Dižona i Sošoa spustiće se zavesa na prvo kolo.

Izabrane vesti

20.45: (2,30) Dižon (3,20) Sošo (3,25)

Nije posrnuli velikan bio daleko minule sezone od plej-ofa za ulazak u Ligu 1, ali je Sošo u završnici šampionata zaređao sa porazima i propustio priliku za veliki povratak. Sada mora da gradi sve ispočetka. Još teže će biti Dižonu, jer je opšte poznato da timovi povratnici u niži rang često imaju probleme u toj prvoj sezoni. Razlog je jednostavan – egzodus igrača. Onih najboljih.

Napustili su stadion Gaston Žerar neki od najboljih pojedinaca prošle godine. Iskusni Amalfitano više nije član Dižona, a takođe su se otisnuli i Mavididi i Hulio Tavares, koji su zbirno postigli 10 golova u Ligi 1 (svaki po pet).

Za trenera Davida Linaresa i klub je plus ostanak Mama Baldea, najboljeg strelca u turobnoj sezoni okončanoj poslednjim mestom sa samo 21 bodom. Spakovao je Mama Balde šest golova, a i u Ligi 2 će biti najveća uzdanica Dižona. Ipak, njegov nastup je upitan protiv Sošoa.

David Linares svestan je da ga očekuje težak zadatak, jer su u Francuskoj sve ekipe koje skliznu imale poteškoće.

„Jasno je da na ovo prvenstvo Lige 2 stižemo sa velikim ambicijama. Ono što se dogodilo u Ligi 1, dogodilo se. Danas želimo da okrenemo novu stranicu. Sošo je dobro odradio prelazni rok, imaju jasan plan igre i onoga što hoće da postignu. Oni su favoriti, pogotovo jer su navikli na dobar početak već tri ili četiri godine u Ligi 2. Nije mi najvažnije da li će nas favorizovati protivnici ili štampa. Najvažnije mi je kako ćemo izgledati na terenu. Glavni cilj je da pronađeno i izgradimo identitet.Sve ekipe koje su se vraćale u niži rang imale su poteškoće. Želimo da se usredsredimo na sebe, našu igru i razvoj kluba“, rekao je David Linares.

FRANCUSKA 2 - 1. KOLO

Subota

Bastija - Nim 1:1 (0:1)

Amijen - Okser 1:2 (1:0)

Kaen - Rodez 4:0 (3:0)

Donkerk - Keviji 1:1 (1:1)

Grenobl - Pariz 0:4 (0:1)

Avr - Gengan 0:0

Pau - Nansi 2:1 (1:0)

Tuluz - Ajačio 2:2 (1:1)

Valensijen - Nior 0:0

Ponedeljak

20.45: (2,30) Dižon (3,20) Sošo (3,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FrancuskaFrancuska 2DižonSošo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara