Šutalo u Ligi nacija (© AFP)
Šutalo u Ligi nacija (© AFP)

Dok je ispadao iz Lige šampiona, Dinamo prodao Šutala: Ode štoper za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.08.23. | 05:16

Nije kao Gvardiol, ali je još jedan dobar posao Modrih

Crna noć je iza Dinama, ko zna kako će pregurati dane posle eliminacije od AEK-a i uskraćene šanse da se bori za još jedan plasman u Ligu šampiona, međutim, ako na Maksimiru niko nije sportski zadovoljan, onda bi finansijski trebalo, jer su Modri pred realizacijom prvog velikog transfera ovog leta. I to Josipa Šutala.

Štoper čija sudbina je dugo bila neizvesna, jer se nije znalo na koju će stranu Evrope ili će možda ostati u Zagrebu, definitivno napušta prvaka Hrvatske. Njegova nova destinacija biće Ajaks, pošto ga je Dinamo prodao u danu kad ju u Atini igrao revanš trećeg kola kvalifikacija. Sad, da li baš tokom meča sa AEK-om, teško je poverovati, tek dok je utakmica na Novoj Filadelfiji trajala, Germanijak je izvestio da je posao dogovoren.

Izabrane vesti

U obrazloženju vesti isti izvor navodi da su lekarski pregledi za Josipa Šutala zakazani za nedelju, dok bi posle njih trebalo da potpiše ugovor. Saradnja će biti overena do juna 2028, dok će Dinamo na ime obeštećenja inkasirati oko 20.000.000 evra i tako drastično popraviti stanje u kasi, jer pre 23-godišnjeg defanzivca nikog nije prodao u prelaznom roku na izmaku. Za Šutala su bili zainteresovani, između ostalih, Napoli (projektovao ga kao zamenu Kimu posle odlaska reprezentativca Južne Koreje u Bajern), Lajpcig (hteo da na mesto Joška Gvardiola pošto je još jedan nekadašnji dinamovac potpisao za Mančester Siti), pominjali su se Fjorentina i Vest Hem, ali je sve vreme Ajaks delovao najozbiljnije. Čak je i direktor Kopljanika Sven Mislintat dolazio u Zagreb na pregovore, te iako se isprva vratio neobavljena posla, na kraju je uspeo. Najveća tačka sporenja bila je dinamika isplate, jer su na Maksimiru zahtevali da se obeštećenje isplati na period od dve godine, Holanđani želeli da „razvuku“ sve do leta 2026, u međuvremenu je pronađen kompromis, pa se Šutalo seli u Amsterdam.

Tamo ga već čeka zemljak Jakov Medić, angažovan iz Sankt Paulija, ali kako je Ajaks tokom leta ostao bez Jurijena Timbera (Arsenal), Kalvina Basija (Fulam) te Edsona Alvaresa (iako je novi član Vest Hema korišćen i kao zadnji vezni), rodila se potreba o angažovanju još jednog štopera.

Odlazak Šutala ne bi trebalo da bude jedini. Golman Dominik Livaković je na izlaznim vratima i verovatno će u Fenerbahče, naročito sad kad za sastav Igora Bišćana nema Lige šampiona, dok se čeka konačni dogovor sa Fajenordom oko visine obeštećenja za levokrilnog vezistu Luku Ivanušeca.


tagovi

TransferiAjaksDinamo ZagrebJosip ŠutaloLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara