Dokle će ih izvoditi Žoržinjo? Promašio tri penala zaredom za Italiju i ugrozio put u Katar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 00:59

Iskusni vezista promašio u penal seriji finala Evropskog prvenstva na Vembliju, a potom dva puta propustio priliku da reši mečeve sa direktnim konkurentom za plasman na Mundijal

Žoržinjova serija promašenih penala ozbiljno je ugrozila direktan plasman Italije na na Svetsko prvenstvo u Kataru. Jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u svetu fudbala i protekle večeri na Olimpiku preuzeo je odgovornost i sudbinu evropskog šampiona u svoje ruke, ali je pono bio neprecizan, pa selekcija Roberta Mančinija mora u Severnoj Irskoj da odlučuje o svojoj sudbini. Gol razlika joj u ovom trenutku ide naruku (+11, a Švajcarska +9), međutim, neće biti potpunog spokoja u Belfastu za Azrue, jer će Švajcarci u Lucernu igrati protiv Bugarske.

Žoržinjo je svoju seriju promašaja započeo još u penal seriji velikog finala Evropskog prvenstva na Vembliju, kada ga je pročitao Džordan Pikford u petoj seriji, ali srećom po Italijane istom merom mu je uzvratio Bukajo Saka, pa su Italijani mogli da počnu sa velikim slavljem. Međutim, naredna dva promašaja naturalizovanog fudbalera ovoga puta ozbiljno ugrožavaju put evropskog prvaka ka Kataru.

Izabrane vesti

Igrač brazilskog porekla užasno je izveo jedanaesterac na Sent Jakob stadionu 5. septembra, što je direktno uticalo da rezultat u Bazelu ostane 0:0, a ovoga puta na rimskom Olimpiku se igrao 90. minutu, Mačinijeva selekcija je praktično mogla da razreši svaku dilemu i kolo pre kraja pobegne Švajcarskoj na velika tri boda prednosti, ali je usledio još jedan očajan udarac Žoržinja. Lopta je prohujala preko prečke Zomerovog gola i tako završnicu takmičenja u grupi C učinila krajnje dramatičnom.

"Promašili smo penal u prvoj utakmici, a sada i u drugoj. Takve stvari se dešavaju. Žoržinjo je želeo da šutira i bio je u pravu što je to uradio. On je jedan od naših izvođača jedanaesteraca", branio je svog važnog igrača Mančini nakon meča.

Švajcarci su na Olimpiku pokazali da su ozbiljna selekcija, vodili su ranim golom Silvana Vidmera, bili su odlični u prvom poluvremenu, a onda su u nastavku nekako uspeli da izbegnu poraz.

"U prvom poluvremenu smo patili i mučili se, a onda smo dobro izašli u nastavku i promašili pobednički gol. Protiv Severne Irske krećemo sa prednošću, koja nije mala. Ako budemo igrali dobro postići ćemo golove koje nismo dali ove večeri. Bila je teška utakmica, primili smo rano gol, a šteta je što nismo uspeli da ga postignemo i u drugom poluvremenu", rekao je Mančini.

Žoržinjo je tokom karijere izveo 38 penala, od čega je 32 pretvorio u pogotke. Ipak, samo prošle i ove godine nije iskoristio pet udaraca sa bele tačke, od ukupno šest promašenih. Prošle sezone nije pogađao protiv Liverpula, Krasnodara i Arsenala za Čelsi, a posle finala Evropskog prvenstva, usledila su i ova dva protiv Švajcarske. I u Čelsiju i u Italiji još uvek uživa veliko poverenje, a videćemo da li će i sam ponovo biti spreman da preuzme odgovornost ukoliko se i u Belfastu bude ukazala prilika za to.


tagovi

Žoržinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara