Dortmund 8/8, pola veka nije bilo ovako zanimljivo u Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 19:29

Kako god da se završi, pamtićemo ovu sezonu...

Više od pola veka, ili ako hoćete baš precizno, 53 godine nismo imali ovakvu situaciju u nemačkoj Bundesligi: da su nakon 21 kola tri tima izjednačan na vrhu tabele! Da bi se ovako nešto dogodilo bila su potrebna dva iznenađenje (poraz Bajern u Gladbahu i remi Union Berlina kod kuće sa Šalkeom), odnosno da Borusija iz Dortmunda nastavi sjajnu seriju pobeda. Što se na kraju i dogodilo. Osam utakmica odigrali su Milioneri od početka 2023. godine u svim takmičenjima i zabeležili isto toliko pobeda. Poslednja u nizu stradala je Herta - 4:1 na Vestfalenu.

Malo ko je mogao da pretpostavi u kom će pravcu ići drugi deo sezone za Borusiju. Na mundijalsku pauzu četa Edina Terzića ispraćena je s dva veoma teška poraza (U Volfzburgu 0:2 i u Menhengladbahu 2:4), te zaostatakom od čak devet bodova u odnosu na lidera iz Minhena, dok će iduću rundu sačekati deleći prvu poziciju sa desetostrukim uzastopnim šampionom i velikim iznenađenjem, Union Berlinom. Sva tri tima imaju po 43 boda i samo ih gol razlika trenutno razdvaja...

Izabrane vesti

U Dortmundu ovo superzanimljivo kolo završavaju u najboljem raspoloženju. Istina, zapretili su gosti iz Berlina u nekoliko navrata, zaličilo je da bi mogli da naprave iznenađenje u jednom momentu, međutim još jednom moramo da konstatujemo kako je Terzić od Borusije očito napravio ekipu koja ume da igra na rezultat. Lepota je u drugom planu, efikasnost u prvom.

Daleko od toga da njegova družina funkcioniše idealno, u odbrani i dalje dobrano škripi, ali evo već mesec dana Dortmund radi ono što nije još od odlaska Jirgena Klopa - dobija u serijama slabije od sebe. I upravo je to ono što mu je nedostajalo da bi prethodnih godina vodio ozbiljniju trku sa Bajernom za Salataru.

Bavarci, to se ne dovodi u pitanje, ostaju apsolutni favoriti za odbranu trona, no ako ništa drugo, na Bundesligu bismo makar dok je ovako vruće mogli da gledamo drugim očima.

Pretposlednju utakmicu 21. kola obeležili su sjajni golovi Karima Adejemija, koji je posle one velike solo tačke protiv Čelsija pogodio petom, načevši Hertu; odnosno majstorija Marka Rojsa iz slobodnog udarca. Taj treći pogodak Borusije u 76. minutu definitivno je slomio otpor žilavih Berlinaca.

Nažalost po domaćine, nije sve bilo baš ni tako bajno, jer prilikom asistencije za Donjela Malena, za 2:0, samo pet minuta pošto je sam zatreso mrežu rivala, Adejemi se povredio. Čim je poslao pas za Holnađanina uhvatio se mladi napadač za zadnju ložu i bilo je jasno da neće moći da nastavi.

Imajući u vidu kako je igrao u poslednje vreme, velika šteta i za njega i za Borusiju...

Edin Terzić je rešio da odmori neke od startera i nije da se to nije odrazilo na kontrolu utakmice. Falio je pre svih Džud Belingem u vezi. A ni Julijan Brant se nije proslavio, s tim da je u 90. minutu ipak uspeo da donekle popravi utisak, postavivši konačnih 4:1.

Ali sve to ide u drugi plan. Borusija pobeđuje u seriji. To se čekalo. To je nedostajalo Bundesligi...

BUNDESLIGA – 21. KOLO

Petak

Augzburg - Hofenhajm 1:0 (0:0)

/Jensen 89/

Subota

Borusija Menhengladbah – Bajern 3:2 (1:1)

/Štindl 13, Hofman 51, Tiram 84 – Šupo Moting 35, Tel 90+3/

Bohum – Frajburg 0:2 (0:1)

/Gregorič 39, Holer 51/

Štutgart – Keln 3:0 (1:0)

/Žil Dijaš 9, Sosa 59, Kolubali 74/

Volfzburg – Lajpcig 0:3 (0:1)

/Forsberg 14, Lajmer 85, Soboslaj 90+2/

Ajntraht - Verder 2:0 (1:0)

/Fridl 8ag, Kolo Muani 52/

Nedelja

Union Berlin - Šalke 0:0

Dortmund - Herta 4:1 (2:0)

/Adejemi 27, Malen 32, Rojs 76, Brant 90 - Tusar 47/

19.30: (1,85) Bajer Leverkuzen (3,60) Majnc (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara