Toma Menije
Toma Menije

Dortmund predstavio prvo pojačanje: Kad Ašraf ode tu je Menije

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 16:05

Iskusni Belgijanac potpisao na četiri godine...

Ono što se nedeljama unazad najavljivalo ovog popodneva ozvaničeno je - Toma Menije (28) potpisao je za Borusiju iz Dortmunda! Iskusnom Belgijancu istekao je ugovor sa Pari Sen Žermenom, a kako mu novi nije ponuđen (baš kao Kavaniju i Kurzavi), ovaj je odlučio da brzo dela i pronađe novo uhlebljenje. Milioneri su se javili, pregovori su potrajali, da bi na kraju bila parafirana četvorogodišnja saradnja.

Menije je stigao na Park prinčeva pre četiri godine iz Briža za 6.000.000 evra. Nije važio za veliko pojačanje, ali odradio je veliki posao Parižanima. Odigrao je 128 utakmica, postigao 13 golova i još 21 namestio.

Izabrane vesti

Trenutno nije najjasnije kakva uloga čeka Menijea u novom klubu. To će u mnogome zavisiti od sudbine Ašrafa Hakimija. Ukoliko Borusija ne uspe da se dogovori sa Real Madridom o produžetku pozajmice Belgijanac će zauzeti mesto ofanzivnog beka koje ove sezone sjajno pokriva Marokanac. U suprotnom, biće prekomandovan u poslednju liniju, gde će se sa veteranom Lukašom Piščekom boriti za mesto u startnih 11.

Dortmund dosta kuburi s odbranom. Što zbog čestih povreda, što zbog manjka iskustva. Menije bi trebalo da donese dosta na ovom drugom planu, mada ne važi za posebno pouzdanog defanzivca. Više se ističe u ofanzivnim zadacima...

Podsetimo, Borusija je juče saopštila da je nastavljena saradnja sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom, a nedugo zatim otklonjena je i dilema oko trenera za narednu sezonu. Lusijan Favr je preživeo i imaće priliku da odradi ugovor do kraja. U previdu - da napadne titulu sa Milionerima po treći put. Možda treća bude sreća.


tagovi

Toma MenijeLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara