Došao kao 'prikolica', brat koji ništa ne zna... Sad ide da zameni Belingema

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 17:25

Borusija plaća Volfzburgu do 32.000.000 evra, uključujućo i bonuse

Dortmund je u završnoj fazi realizacije najvažnijeg posla ovog leta - dovođenja zamene za Džuda Belingema. Dileme više nema ni najmanje, tako makar javlja u poslednje vreme vrlo dobro obavešteni Florijan Pletenberg sa nemačkog Skaja, da će novi igrač Borusije postati Feliks Nmeča (22).

Sebastijan Kel postigao je dogovor sa upravom Volfzburga, a poslednji detalji biće utanačen u narednim satima. Isti izvor navodi da će Milioneri na ime obeštećenja platiti klubu iz grada Folksvagena do 32.000.000 evra, računajući i bonuse.

Izabrane vesti

Nmeča je slične građe kao Belingem, ima veliki radijus kretanja, voli da se izvlači na bokove, ali je tehnički nešto slabiji od 20-godišnjeg Engleza. Njegov neverovatan napredak u poslednjih godinu dana evidentan je, pa je ranije ove godine čak debitovao za nemačku reprezentaciju.

Čitava priča braće Nmeča veoma je interesantna. Mlađi Feliks stigao je u Volfzburg leta 2021. na konto starijeg brata. Vukovi su hteli Lukasa, platili ga 8.000.000 evra, a onda su onako 'usput' pokupili i Feliksa, kao 'prikolicu', jer je to bio Lukasov uslov da potpiše. Niko od tog momka ništa nije očekivao, imao je 20 godina i tek sedamdesetak minuta seniorskog fudbala; u prvoj sezoni šansu je dobijao na kašičicu (samo jednom starter), da bi se od oktobra prošle godine sve u njegovom i životu njegovog brata okrenulo za 180 stepeni.

Lukas se povredio i još je van terena, dok je Feliks odigrao maltene svaku utakmicu, postigao tri i namestio šest golova, izrastavši u glavnu uzdanicu Nika Kovača na sredini terena.

Kakve je partije pružao najbolje govori to što ga je Borusija prepoznala kao idealnu zamenu za Belingema i krenula u ofanzivu...

Doduše, prethodnih dana bilo je dosta bure na Vestfalenu. U jednom času činilo se da bi Dortmund možda mogao da odustane od Nmeče pod pritiskom navijača (razlog su homofobični i transfobični postovi na društvenim mrežama usled kojih je čak bilo protesta ispred stadiona i poruka upravi kluba da prekine svaki kontakt sa Volfzburgom oko ovog momka), međutim to se očito nije dogodilo.

"On je sasvim običan, normalan mladi momak. Nije tip koji bi svojim stavom ili ponašanjem pravio probleme ni na tereni niti van terena", izjavio je Hans Joakim Vacke pre dva dana i stavio tačku na ovu temu.

Borusija kupovinom Feliksa Nemče nije potrošila ni trećinu novca zarađenu od prodaje Džuda Belingema. Rami Bensebaini stigao je da zameni Rafaela Gereira kao slobodan igrač, pa ostaje da vidimo kakve će biti dalje aktivnosti Milionera na tržištu, imajući u vidu da su od Edsona Alvareza iz Ajaksa odustali.


tagovi

Feliks NmečaLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara