Dragiša Gudelj o tri i po minuta kliničke smrti: Vidite samo crno i osećate kako vam se oči sklapaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 19:12

„Ne mogu ni da zamislim kako se otac osećao dok je gledao kako umirem na terenu“, pričao je srpski fudbaler iz Kordobe

Dan 25. mart 2023. godine porodica Gudelj će pamtiti zauvek. Dok se srpski reprezentativac Nemanja spremao za gostovanje u Podgorici sa Orlovima, njegov rođeni brat Dragiša je doživeo srčani udar i kliničku smrt nasred terena u španskoj ligi, igrajući za Kordobu protiv Ferola.

Srećom, Dragiša je preživeo, iako je tri i po minuta bio klinički mrtav, sve je pregurao fizički i psihički i ponovo igra fudbal. Ali, u emisiji „Gol a gol“ na španskom kanalu Muvistar ispričao je šta se događalo u tim trenucima kada mu je srce stalo na terenu i kako se osećao danima, nedeljama posle svega.

Izabrane vesti

Gudelj je prisećao tih kritičnih momenata na terenu.

Vidite samo crno, crno i osećate kako vam se oči sklapaju. Otac je bio uz mene, ne mogu ni da zamislim kako se osećao dok je gledao kako mu sin umire na terenu“, pričao je Dragiša.

Lekari su izračunali da je srpski fudbaler bio u kliničkoj smrti tri i po minuta.

„Ceo svet stane kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta. U tim trenucima nisam bio svestan šta se događa. Meni se činilo kao da je trajalo sekund. Želeo sam da nastavim da igram, nisam hteo da ostavim ekipu na cedilu“.

Teško je bilo Gudelju da se posle svega vrati na teren. On je odmah operisan i u srce mu je ugrađen defibrilator.

„Nije lako da se vratite na mesto gde ste gotovo umrli. Bilo mi je jasno posle svega da ako mentalno ne prevaziđem sve što mi se dogodilo, nikada neću moći da se igrački vratim na dotadašnji nivo, niti da napredujem. Mentalni deo je bio ključni, jer tu vlada strah. Nekoliko prvih meseci mi je bilo stvarno teško, promenili su me kao osobu. Morao sam potpuno da promenim čip u glavi“.

Dok se oporavljao, Gudelju je jednog dana zazvonio telefon. Sa druge strane linije bio je Kristijan Eriksen. Danski fudbaler kojem se nasred Evropskog prvenstva 2021. dogodilo isto što i Dragiši.

Bio je to poseban poziv. Pričali smo sat vremena, pomogao mi je da savladam brojne sumnje. Bilo je to mnogo važnih sat vremena za mene. On je doživeo isto što i ja i dobro je razumeo kako se osećam. Mnogo mi je pomogao. Mogu samo da mu se zahvalim“, ispričao je Dragiša Gudelj.


tagovi

Dragiša GudeljKordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara