Ilustracija (©fkborac.net)
Ilustracija (©fkborac.net)

Duel dve najbolje ekipe u ligi garantuje spektakl, u Banjaluku stiže moćni Zrinjski

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.10.23. | 11:55

Značajan obračun na stadionu u Platonovoj

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Poslednje kolo prve trećine prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igra se ovog vikenda. Svaka utakmica 11. kola ima posebnu težinu, ali će sve druge ostati u seni velikog derbija koji se večeras igra u Banjaluci.

Izabrane vesti

BORAC - ZRINJSKI (19:45)

Još i pre početka sezone znalo se da će ove dve ekipe voditi velike borbe za vrh tabele, ali se nije moglo pretpostaviti da će meč 11.kola imati ovoliku težinu. Od poraza na premijeri od Željezničara, Borac je vezao sve pobede. Tek u prošlom kolu zaustavilo ga je Sarajevo koje je otkinulo bod u Banjaluci, ali nije znatno promenilo stanje na tabeli. Borac je i dalje prvi sa 25 bodova i sigurno drži tu poziciju. Videćemo koliko dugo.

Biće ovo pravi test za trenutnog lidera jer se bez dileme može reći da su u ovom trenutku ove dve ekipe u najboljoj formi u BiH. U poslednjih pet utakmica Borac je osvojio 13, a Zrinjski maksimalnih 15 pa je jasno da će gledaoci imati šta videti. Ono što nije dobro za Borac jeste Zrinjski ima utakmicu manje, pa ukoliko večeras osvoji sva tri u Banjaluci, imaće priliku da ga prestigne u odloženoj utakmici.

Ono što je pozitivno za Borac jeste da mu odgovara i jedan bod da sa prve pozicije okonča prvu trećinu sezone.

"Na derbiju pred našim navijačima igramo protiv odlične ekipe Zrinjskog koja se pokazala u Evropi u najboljem svetlu. Takođe i u prvenstvu igraju jako dobro što garantuje da nas očekuje dobra utakmica. S druge strane, mi igramo dosta dobro, ekipa poseduje kvalitet i karakter, pokazali smo to u dosadašnjem toku prvenstva, ostvarujemo klupske ciljeve i priželjkujemo dobru utakmicu, pravi derbi. U ovoj utakmici, kao i u svakoj idemo na tri boda, verujem da ova ekipa svojim karakterom i znanjem može to da ostvari", poručio je trener Borca Vinko Marinović.

19.45: (2,50) Borac (3,25) Zrinjski (2,70)

Zrinjski je jedno vreme malo bio zastao. Vezali su dva poraza i činilo se da polako gube trku za vodećim ekipama. Ipak, Zrinjski ne bi bio Zrinjski kada ne bi svima pokazao da i dalje drži primat u BiH fudbalu. Vezali su pet pobeda i samouvereno došli do druge pozicije, svega četiri boda iza današnjeg rivala uz utakmicu manje. Ukoliko ostanu neporaženi, ta trka će još trajati, jer je taj zaostatak za Plemiće dostižan i večeras će sigurno dati sve od sebe da se u Mostar vrate pevajući.

Koliko su nadmoćni pokazali su u prošlom kolu kada su razmontirali Velež sa 3:0.

"Atmosfera je odlična, naročito što smo seriju veoma teških utakmica u narednih mesec i dana otvorili pobedom protiv Veleža. To je rezultat koji se uvek više analizira, kao i igra. Nema vremena za odmor i slavlje jer nas čeka nova utakmica. Čeka nas Borac, ekipa koja je sezonu otvorila odlično, na prvom su mestu, igraju dobro i puno toga su promenili u odnosu na prošlu godinu. Mnogo su kvalitetniji i čeka nas zaista težak protivnik i izazovna utakmica. Ipak, mi se veselimo svakoj sljedećoj utakmici, tako i ovoj. Očekujemo da ćemo pružiti kvalitetnu igru, a svugde idemo na pobedu", optimistično je najavio Rendulić.

U poslednjih šest međusobnih utakmica Zrinjski je slavio u četiri, jednom je bilo nerešeno, dok je Borac slavio jednom.

IGMAN - SARAJEVO (13:00)

Igman je nakon odličnog starta sezone upao u veliku krizu. Sve je kulminiralo smenom trenera, pa će danas debitovati Edis Mulalić, bivši trener Željezničara. Domaći su trenutno tek na devetom mestu sa devet osvojenih bodova, tako da je voda došla do grla. Sve osim pobede značilo bi žestoku borbu za opstanak, ali teško je očekivati trijumf protiv ekipe koja je u naletu. Sarajevo se bori za vrh, a pobednički niz sprečio je Borac u prošlom kolu, pa će se Sarajevo pokušati pobedom vratiti u vrh tabele. Bordo tim je veliki favorit i sve osim gostujuće pobede bilo bi veliko iznenađenje.

BIH 1 - 11. KOLO

Subota

Sloga - Široki Brijeg 1:0 (0:0)

/Jović 63/

Posušje - GOŠK Gabela 0:0

Željezničar - Zvijezda 1:0 (0:0)

/Mekić 58/

Nedelja

13.00: (5,80) Igman (3,80) Sarajevo (1,55)

19.45: (2,50) Borac (3,25) Zrinjski (2,70)

Ponedeljak

14.30: (2,70) Tuzla Siti (3,20) Velež (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Borac Banja LukaBorac BanjalukaZrinjski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara