(Star sport)
(Star sport)

Duljaj se nada Saldanji do Spartaka, ali će možda morati da čeka mesec dana

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 16:27

Brazilac počeo proces terapija kako bi sanirao povredu zadbnje lože

Samed Baždar je u A reprezentaciji Srbije, Bojan Kovačević u mladoj, Nikola Miličić nikako da zaleči povredu koja ga je odvojila od terena još tokom priprema, a kad se pauza završi, a štoper angažovan iz kragujevačkog Radničkog primakne konkurenciji za tim, Igor Duljaj će i dalje biti zagledan u - Mateusa Saldanju.

S razlogom, jer je reč o prvom strelcu Mozzart Bet Superlige, kome je, izgleda, baš stalo da se što pre vrati na teren. Saldanja je unajmio ličnog saradnika, koji je tokom sedmice doputovao iz Brazila u Beograd samo sa jednim zadatkom: da Mateusa što pre vrati u ritam. Pomenuti stručnjak je ličnost od poverenja bivšeg fudbalera Nefčija, sa kojim sarađuje šest godina i zadužen je za terapije krvnom plazom, kako bi se što pre sanirao problem u zadnjoj loži. A upravo je to ono pto muči Partizanovog špica još pd meča sa IMT-om. U međuvremenu je propustio gostovanje Radniku i okršaj sa pančevačkim Železničarom, pa se vratio u konkurenciju za 172. večiti derbi na kome je bio strelac, a onda ga nije bilo u protokolu utakmica sa Napretkom i Mladosti iz Lučana, na kojima je Parni valjak osvojio samo bod i skliznuo na drugo mesto na tabeli.

Izabrane vesti

Ako se zna da je u dosadašnjem toku sezone Saldanja postigao 16 prvenstvenih golova i ozbiljna je snaga ekipe Igora Duljaja, njegovo odsustvo predstavlja ogroman hendikep. Jedino što niko u ovom trenutku ne može da sa sigurnošću tvrdi kad će se vratiti u konkurenciju za tim.

Iz kluba uveravaju da bi Saldanja trebalo da bude spreman za prvi meč posle pauze, a to je susret sa Spartakom u Humskoj naredne subote. Tome u prilog informacija da je letos angažovani centarfor u četvrtak, na prvom treningu posle četiri dana odmora prvotimaca, bio na terenu, ali je radio po specijalnom programu. Zabunu je uneo njegov lični iscelitelj, objavom na društvenim mrežama da će tek za mesec dana biti spreman 100 odsto.

E, sad, od susreta sa IMT-om je prošlo više od tog perioda, mada je u međuvremenu pod blokadom Saldanja igrao derbi. Zbog toga i dalje postoji nada da će prvi izbor struke biti na terenu protiv Subotičana. Suprotnom tome, stoje predviđana savetnika iz Brazila koji vreme računa od trenutka kad je počeo tretman. U prvom slučaju Partizan bi odmah posle pauze mogao da se osloni na špica, ali i tad ne bi bio maksimalno spremna. U drugom bi proces lečenja trajao četiri sedmice, to bi značilo da ga ne bi bilo u timu do kraja osnovnog dela prvenstva, a pošto je posle toga prva naredna utakmica na početku plej-ofa, verovatno i u 173. večitom derbiju. Osim ako i tad ne bude zahtevao da se nađe u timu, na čemu su mu svi iz Humske prošli put čestitali.

U periodu po okončanju reprezentativne pauze crno-beli će igrati sa Spartakom i Novim Pazarom kod kuće, gostovaće Voždovcu i Čukaričkom, a čeka ih i meč četvrtfinala Kupa Srbije, 10. aprila na svom stadionu sa Zmajevima. Samo da se vidi sa ili bez Saldanje. Ako ne bude mogao onda će to značiti šansu u kontinuitetu Samedu Baždaru, kao i više minuta Nemanji Nikoliću, a moguće je da priliku u špicu u mladi Dušan Jovanović, koji je jesenas debitovao za prvi tim.


tagovi

FK PartizanMateus SaldanjaIgor DuljajMozzart Bet Prva liga Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara