Dva kola do kraja niko ne zna kako tabela izgleda

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 08:32

Čeka se odluka Disciplinske komisije oko tri sumnjive utakmice

Ostalo je još 180 minuta do kraja Mozzart Bet Superlige, posle toga će se igrati baraž za popunu elitnog ranga, ali je kuriozitet da niko ne zna dva kola pre kraja kako izgleda tabela plej-auta!

Na prvi pogled deluje da sve puca od neizvesnosti, niko još nije matematički osigurao opstanak, teoretski može da se desi i Napretku i Kolubari da skliznu u baraž u finalne dve runde. Mladost GAT iako je napravila dugu seriju mečeva bez poraza je i dalje najugroženija. U svakom slučaju, svi imaju razloga da drhte pred rasplet.

Izabrane vesti

Međutim, „kvaka“ u celoj priči je što će tabelu plej-aut faze da skroji – Disciplinska komisija. I red bi bio da zarad regularnosti takmičenja to učini što pre.

Fudbalski savez Srbije je pre osam dana pokrenuo postupak protiv klubova zbog sumnjivih utakmica: Mladost GAT – Kolubara i Kolubara – Spartak u plej-aut zoni. Prema disciplinskom pravilniku, kazne predviđene za ove grehe su oduzimanje od šest do 15 bodova. Kako god da disciplinci odluče, jasno je da tabela, ako kazni bude, a deluje da su neizbežne, neće izgledati isto kao sada.

S obzirom na to da se sumnjiči za dve utakmice, deluje da je najugroženiji status Kolubare, što je paradoks s obzirom na to da su Lazarevčani izgledali bezbrižno na početku plej-auta, kao klub kojem nikako ne bi moglo da se desi da ispadne. Ipak, da vidimo šta će proceniti disciplinci...

RASPORED DO KRAJA

36. KOLO

Radnik – Kolubara

Radnički – Spartak

Mladost GAT – Napredak

Javor – Mladost Lučani

37. KOLO

Kolubara – Radnički

Spartak – Radnik

Napredak – Javor

Mladost Lučani – Mladost GAT



tagovi

RadnikKolubara LazarevacRadnički NišSpartak SuboticaMladost Novi SadNapredak KruševacMladost LučaniJavorMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara