Mlađović protiv Aganspahića iz Čukaričkog (© MN Press)
Mlađović protiv Aganspahića iz Čukaričkog (© MN Press)

Dva odlaska iz Radničkog: Sivić više ne računa na Arsića i Mlađovića!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.08.22. | 10:08

Tandemu iskusnih fudbalera saopšteno da bi trebalo da potraže novu sredinu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Nešto je moralo da se menja. Neko je morao da plati ceh.

Izabrane vesti

Da je, doslovno, samo još nekoliko sekundi Radnički izdržao u finišu meča sa Gzirom, Nišlije bi se danas pripremale za meč sa Volfzbergerom u Klagenfurtu. Ovako, bez Evrope i sa pretposlednjeg mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige, doduše uz utakmicu manje, trener Tomislav Sivić je analizirao situaciju i odlučio da više ne računa na – Lazara Arsića i Bojana Mlađovića.

Za defanzivca se to moglo pretpostaviti još na Malti, kad je zamenjen ekspresno pošto je skrivio treći penal na dve utakmice. Neverovatni maleri su ga poterali na startu ove sezone, napravio je dva jedanaesterca protiv Partizana, onaj drugi duboko u nadoknadi vremena, nakon čega su crno-beli izbegli već viđen poraz. Ista situacija mu se dogodila i u prvom meču sa Gzirom i povratka više nije bilo. Na Čair je stigao prošle zime iz Metalca kao pouzdani štoper, ali je u Radničkom gotovo sve vreme igrao na poziciji levog beka. Proletos je bio član odbrane koja u pet od sedam utakmica plej-ofa nije primila gol...

Arsiću je ovo bio drugi mandat na Čairu, ali je učinak u njima bio neuporediv. Od 2016. do 2018. godine na 56 utakmica postigao je 18 golova, bio žila kucavica ekipe, proslavio se asistencijama, posebno Milanu Pavkovu, sa kojim je sjajno funkcionisao u tandemu. Posle sezona u Vojvodini i Voždovcu, ali i kratkog izleta na Daleki istok, vratio se u Radnički pre godinu dana, ali je prošle sezone postigao samo dva gola, od toga jedan iz penala. Ruku na srce, posebno kod Radoslava Bataka, igrao je znatno defanzivnije, a najviše mu odgovara pozicija odmah iza napadača, ali ni na početku tekuće sezone vezni red nije funkcionisao kako bi trebalo i došlo je vreme za rastanak.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Mlađoviću i Arsiću je u utorak veče saopšteno da se na njih ne računa i da je najbolje da potraže novu sredinu. Podsetimo, na subotnjem gostovanju Mladosti u Lučanima, Radnički neće moći da računa ni na kapitena Aleksandra Pejovića, zbog crvenog kartona protiv TSC-a. Iz istog razloga u konkurenciji za tim neće biti ni defanzivac Maka Gaku, a od ranije je povređen Milan Savić. Očekuje se da Saša Marjanović danas odradi prvi trening sa ekipom posle oporavka od povrede i mogao bi da se nađe u timu u Lučanima. Bazile Jamkam je već „osetio“ teren protiv TSC-a i polako se vraća u pogon, a šansu da debituje mogao bi da dobije tek pristigli kamerunski štoper Etunde Emogu Ignase.



tagovi

Radnički NišLazar ArsićBojan MlađovićMozzartMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara