Isko (Foto: AFP)
Isko (Foto: AFP)

Džaba Isku čisti papiri, kad traži 7.000.000 evra godišnje

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 02:08

Teško će španski vezista pronaći novi angažman ukoliko ne smanji potraživanja

Posle gotovo pune decenije na Santijago Bernabeu Isko će ovog jula, kada mu zvanično istekne ugovor sa Realom, definitivno napustiti Madriđane i tako staviti tačku na devetogodišnji boravak u Kraljevskom klubu.

Opšti utisak je da je moglo bolje, naravno, misleći na individualni učinak španskog igrača, s obzirom na to da je 2013. godine iz Malage stigao za 30.000.000 evra kao sledeća "velika stvar" španskog fudbala. I mada je u početku taj status opravdavao, vremenom je negde izgubio među nekim od najboljih veznih fudbalera današnjice, pa će ovog leta dobiti čiste papire i potpunu slobodu u potrazi za novom sredinom.

Izabrane vesti

Međutim, to što će biti "slobodan agent" neće Isku previše pomoći u pronalaženju novog angažmana, jer iako će morati da ode iz Reala, momak rođen u Malagi ne bi da se odrekne primanja koja ima u Madridu. A tamo je prema slovu trenutnog ugovora godišnje primao nešto manje od 7.000.000 evra. Pride, Isko bi najradije ostao u Primeri, gde igra čitavu karijeru. Problem je što u Španiji nijedan od najambicioznijih i platežno najmoćnijih klubova ne pokazuje interesovanje.

Merkaju ga andaluški rivali, Sevilja i Betis, kao i Valensija, ali nisu spremni da preuzmu toliki finansijski rizik i čoveka koji prethodnih nekoliko sezona ne igra na najvišem nivou učine najplaćenijih igračem tima, posebno ne Slepi miševi koji se već suočavaju sa finansijskim problemima. Betis bi prema pojedinim informacijama možda i mogao da priušti luksuz zvani Isko, ali bi njegova potraživanja bila ispunjena bonusima za potpis, a ne fiksnom platom od 7.000.000 evra.

U inostranstvu jedino interesovanje dolazi iz Italije, u jednom trenutku se Milan pominjao kandidat, a njegov agent Žorž Mendeš ponudio ga je svom sunarodniku Žozeu Murinju , međutim, prema pojedinim informacijama sa Čizme, njegova visoka plata i zahtev o trogodišnjem ugovoru mogli bi da budu glavni problem za Romu.


tagovi

Isko AlarkonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara