Džeko uzeo u Češkoj ono što se moralo uzeti, protiv Barselone će biti mečevi istine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 20:36

Bosanac sa golom i asistencijom doneo pobedu u Plzenju

Posle lekcije fudbala od prejakog Bajerna, Inter je pregrmeo gostovanje na kojem je morao da pobedi kako zna i ume.

Inter je u Plzenju savladao Viktoriju 2:0 i zadržao nade za plasman u nokaut fazu koje bi bile minmalne da večeras nije slavio u Češkoj. U odsustvu povređenog Romelua Lukakua, ulogu heroja je prigrabio bosanski veteran Edin Džeko koji je sa golom i asistencijom ubio nade domaćina.

Izabrane vesti

Još kada je izvučena grupa u kojoj su pored Intera i Plzenja još Bajern i Barselona, znalo se da bi svako prosipanje bodova protiv češkog autsajdera moglo biti fatalno i da će odluka o prolasku u osminu finala pasti u međusobnim okršajima tri velikana... Kako je Bajern već u prvom kolu pokazao Interu na Meaci da je klasa iznad i da je favorit u grupi, moglo se zaključiti da će Nerazuri šansu za prolaz tražiti u mečevima protiv Barselone koji su na programu u naredna dva kola. .

Inter je za sada odradio teži od dva zadatka "pod moranje" i uzeo tri od šest neophodnih bodova protiv Čeha. Protiv Barselone idu mečevi istine u kojima će Inter polkušati da izbegne ispadanje iz grupe peti put u poslednjih šest godina.


Simone Inzagi je u nedostataku povređenog Lukakua, izabrao da odmori i Lautara i Čalhanoglua pa je sve nade položio u Edina Džeka. I nije se pokajao. Ima još baruta u nogama iskusnog Bosanca... U 20. minutu se izvukao na stranu, sačekao pravovremeno dodavanje Koree i hirurški preciznim udarcem u dalji ugao matirao golmana Plzenja.

Pre toga je i debitant Aćerbi imao šansu, a domaći fudbaler Sikora što mu je pokazan samo žuti umesto crvenog kartona posle prekršaja nad Damfrisom. Nastavio je Inter da igra bolje posle vođstva, pretio preko Mhitarjana, Džeka, Gosensa, Škrinijara, Damfrisa...

A onda je domaćin napravio potez posle kojeg mu nije više bilo povratka. Pavel Buha je isključen posle horor starta nad Barelom i Inter je spokojnije ušao u poslednjih pola sata igre. Prednost je iskoristio već posle desetak minuta kada je Džeko posle kontranapada lepo poslužio Damfrisa za konačnih 2:0.

Nerazuri su osvojili prva tri boda u grupi, ali sada im sledi mnogo treži zadatak u dvomeču sa Barselonom posle kojeg će se znati ko je uz Bajern favorit za prolaz dalje.

GRUPA C

Utorak[upload error]

Plzenj - Inter 0:2 (0:1)

/Džeko 20, Damfris 70/

21.00: (2,00) Bajern (4,00) Barselona (3,50)



tagovi

Viktorija PlzenjEdin Džeko

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara