Džekson Martinez pao lekarske, transfer odložen za 2021.

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 12:06

Iskusnom napadaču propao transfer

Sve je bilo sprmeno za povratak Džekson Martineza kući, ali kolumbijski napadač nije prošao lekarske preglede.

Nekada jedan od najboljih napadača Evrope iz vremena kada je rešetao mreže u dresu Porta je trebalo juče da potpiše ugovor sa kolumbsijskim Independijente Medeljinom u kojem je ponikao i čiji dres je nosio od 2004. do 2009. godine. On je prošlu sezonu proveo u portugalskom Portimonenseu, dao je jedan gol na 24 utakmice i postao slobodan igrač kada mu je istekao ugovor.

Izabrane vesti

Independijente je imao veliku želju da ga vrati, dogovorili su se oko visine i dužine ugovora, ali Martinez nije uspeo da prođe lekarske preglede. Nije navedeno kakva povreda je u pitanju osim da od saradnje ovog leta neće biti ništa. Independijente je saopštio da Martinezu nisu zatvorena kluba i da se nada saradnji od 2021. godine ako kolumbijski napadač zaleči povredu i fizički bude u stanju da predstavlja pravo pojačanje.

Martinez sada ima 33 godine i već neko vreme mu je karijera u silaznoj putanji. Na vrhuncu je bio pre pet godina kada je igrao za Porto i kada ga je za 37.000.000 evra kupio Atletiko Madrid otevši ga ispred nosa Milanu sa kojim se Kolumbijac dogovorio. U Atletiku je potrajao samo šest meseci i otišao je za 42.000.000 u kineski Guangdžou Evergrande gde je zarađivao neverovatnih 12.000.000 evra godišnje. Tamo je odigrao desetak utakmica u prvoj polusezoni i potom je precrtan iz tima.

Dve godine je trenirao sa ekipom i primao platu bez odigranog meča, da bi pretprošlog leta otišao na pozajmicu u Portimonense gde je kineski klub nastavio da mu plaća ogromnu platu. Tamo je na trenutak oživeo karijeru i za sezonu dao devet golova na 27 mečeva, pa je pozajmica produžena i tokom prošle sezone, ali su tada krenuli problemi sa povredama i Martinez je postigao samo jedan gol. Ugovor sa Kinezima mu je istekao ovog leta, a za četiri i po godine je od njih zaradio oko 50.000.000 evra. Portimonense više nije hteo da ga zadržava i kao slobodan igrač je krenuo u potragu za novim klubom. Želeo je da se vrati kući, ali na lekarski pregledima nije prošao... 


tagovi

Džekson MartinezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara