(©Reuters)
(©Reuters)

Džonatan Dejvid sve zna, osim da postigne gol: Promašaji Kanađanina skupo koštaju Lil

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 17:04

U bezmalo svakom meču uđe u dobru šansu, ali brojke su daleko od onih iz pređašnjih godina

Pari Sen Žermen je napravio zaokret – namera jeste bila da se ratosiljaju pojedinih zvezda i Kilijan Embape bude nedodirljiv u svlačionici, ali nisu bili najsrećniji što je Lionel Mesi tako brzo otišao – štošta je promenio i to je ostavilo traga na ekipi. Luisu Enrikeu je bilo potrebno vreme da posloži stvari, da shvati kako funkcionišu i gde od koga najviše može da izvuče. U Ligi šampiona ima problema, ali ne više i u francuskoj Ligi 1. Uhvatio je zalet, a na sreću pariskog kluba konkurencija nije iskoristila prazan hod prvog favorita.

Nica je otkrovenje, Monako konstanta, a svi ostali nisu u stanju da prate klub sa Parka prinčeva. I kada im se ukaže mogućnost da se primaknu, da uhvate voz – olako protraće tu šansu. Lil je jedini uz tim iz Kneževine nakratko uspeo da prekine vladavinu Pari Sen Žermena u Francuskoj, možda bi i ove godine stajao rame uz rame sa ekipom Luisa Enrikea da Džonatana Dejvida hoće gol i da generalno kompletna navala malo više doprinosi. Zakazali su i protiv Tuluza – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Svikli su se u Lilu da im je Džonatan Dejvid najjača turbina, očekuju i da se ogroman novac slije u kasu, međutim, nastavi li da promašuje teško će se neki od platežno najmoćnijih evropskih klubova upecati i pošteno isprsiti. Voz je za tako nešto možda i prošao, jer Kanađanin je u padu. U šampionskoj sezoni je činio tandem sa Burakom Jilmazom, dao je 13 golova i bio među najzaslužnijima za osvojenu četvrtu titulu u klupskoj istoriji. Godinu dana kasnije dobacio je do “kote 15” u prvenstvu, a prošle – eksplodirao.

Džonatan Dejvid je uprtio čitav tim na leđa, spakovao 24 gola i dovukao je ekipu do Lige konferencije. Pogađao je i u kvalifikacijama, takođe i u grupnoj fazi, ali u francuskoj Ligi 1 ove godine muči muku. Sve zna Kanađanin, osim da postigne gol. Njegovi promašaji bi skupo mogli da koštaju Lil. U bezmalo svakom meču ulazio je u šansu ili više njih, kreirao ih je i sam, ali učinak je mršav. Brojke su daleko od onih iz pređašnjih sezona, tek dva puta tresao je mrežu u prvenstvu.

Omanuo je kanadski napadač protiv Tuluza, omanuo je i Lil. Giljem Reste izvadio je loptu iz gola kada je odapeo sa ivice kaznenog prostora, bila je to savršena prilika da domaćin duplira prednost i ne ostane sve na pogotku štopera Lenija Jora, momka od 17 leta. Tijs Dalinga je u nastavku na sličan način – glavom posle centaršuta – sproveo loptu u gol, kanadski napadač bivao je sve nervozniji, nije više ulazio u šanse, a Remi Kabelja i Tijago Santos propustili su prilike da promene konačan ishod.

Rezervista rođen u Francuskoj se prošetao kroz odbranu rivala i pucao pored gola, dok je Tijago Santos u samom finišu dobrano uzdrmao okvir gola. Pogodio je prečku. Ponovo je Lilu nedostajalo tako malo…

FRANCUSKA 1 - 12. KOLO

Petak

Monpelje - Nica 0:0

Subota

Rems – PSŽ 0:3 (0:1)

/Mbape 3, 59, 82/

Avr - Monako 0:0

Nedelja

Klermon - Lorijan 1:0 (0:0)

/Nikolson 69pen/

Lil - Tuluz 1:1 (1:0)

/Joro 30 - Dalinga 65/

Mec - Nant 3:1 (2:1)

/Van der Kerhof 3, Elison 28, Asoro 85 - Simon 12/

17.05: (1,85) Ren (3,60) Lion (4,30)

20.45: (2,35) Lans (3,50) Marselj (3,20)

Četvrtak 07.12.

Brest - Strazbur

***kvote su podložne promenama




tagovi

Paulo FonsekaDžonatan DejvidTuluzLilLiga 1Francuska Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara