Edson da Silva iz perioda u Zvezdi (©Starsport)
Edson da Silva iz perioda u Zvezdi (©Starsport)

Edson da Silva ima novi klub, igraće u brazilskoj Seriji D

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.04.22. | 18:20

Nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao za Ameriku Natal - RN

Posle jednomesečnog traganja za klubom Edson da Silva skućio se u brazilskom četvrtoligašu. Nekadašnji igrač Crvene zvezde potpisao je ugovor sa Amerikom Natal – RN.

Četvorogodišnja epizoda iskusnog štopera u Novorizontinu je završena, u martu je Edsonu istekao ugovor sa niželigašem, ali nije želeo da okači kopačke o klin. Bacio se u potragu za novim klubom i pronašao je utočište.

Izabrane vesti

Amerika Natal – RN je šesti tim za koji će Edson da Silva nastupiti u Brazilu po odlasku iz Beograda. Snažni štoper pružao je skromne partije na stadionu “Rajko Mitić”, i već posle šest meseci napustio je crveno-bele. Od tada mu je karijera u silaznoj putanji i jedino se u Novorizontinu zadržao duže od jedne sezone.

Za Crvenu zvezdu Edson je odigrao svega sedam zvaničnih mečeva. Ostaće upamćen kao jedan od najvećih promašaja u novijoj istoriji kluba, pošto je doveden kao zalog za Evropu, a ni izbliza nije ponovio partije iz Sao Paula, čiji dres je nosio od 2012. do 2015. godine.

Brazilac je ne računajući šestomesečni izlet u Evropu i boravak u Crvenoj zvezdi čitavu karijeru proveo nastupajući za timove u domovini, i uprkos tome što nekoliko godina nije ni blizu nivoa potrebnog da bi nastupao u Brazileirau, ne pomišlja da u 35. godini završi karijeru. Priključio se treninzima Amerike Natal – RN, koja cilja plasman u Seriju C, a na startu šampionata upisala pobedu.


tagovi

Edson Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara