Gol Mudrika (©Reuters)
Gol Mudrika (©Reuters)

Eh, kad bi mogao Čelsi da stalno igra sa Kristal Palasom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.12.23. | 22:29

Plavci 13. put uzastopno pobedili gradskog rivala – 2:1

Ima nešto u tim međusobnim susretima. Iako deluje da je to igra brojki, samo neka koincidencija, slučajan niz, kada nekog pobedite 13 puta zaredom teško da je to bez nekog razloga.

A, Čelsi je večeras uspeo baš to. Naneo je Kristal Palasu 13. poraz zaredom u međusobnim duelima. Od 2017. godine Plavci znaju samo za trijumfe protiv gradskog rivala.

Izabrane vesti

Bilo je gusto večeras, napeto, pretilo je da se ta novopečena tradicija sruši, ali je penal u 87. minutu doneo timu Maurisija Poketina pobedu – 2:1.

Sedam kola zaredom Kristal Palas nije dobio meč u Premijer ligi. Kada se na sve to doda negativna serija protiv Čelsija, konačan ishod je bio očekivan. Ovo je velika šansa za Plavce, jer u narednoj rundi idu u goste Lutonu, još jednoj ekipi koja je ispod njih na tabeli. Prilika da Poketino i njegova družina dočekaju 2024. godinu u gornjem delu tabele.

Srpski golman Đorđe Petrović bio je i večeras na golu Plavaca, imao je jednu dobru odbranu u uvodnom delu drugog poluvremena, kada je Palas izveo kontru maltene iz svog šesnaesterca, sve do nekih desetak metara od mreže Čelsija, šutirao je Mateta, ali je Petrović skrenuo loptu u korner. Kod primljenog gola ništa nije mogao da učini, jer je Olize ostao potpuno sam i precizno je tukao i pogodio. Ipak, pred kraje nadmudrio Olizea, koji je bio u dobroj situaciji iskosa u šesnaestercu, ipak srpski čuvar mreže se dobro postavio.

Čelsi je na teren izašao sa pet novih igrača u odnosu na poraz od Vulverhemptona. Tijago Silva se našao na klupi, pored njega i Armando Broja, van tima je bio Lesli Ugočukvu, dok su zbog suspenzija izostali i Kol Palmer i Rahim Sterling. Vratio se Benoa Badijašile, ali nije oduševio. Zaigrao je i Kristofer Nkunku, tek drugu utakmicu u Premijer ligi ove sezone, a na teren je istrčao i Mihailo Mudrik, koji je u ranoj fazi utakmice, u 10. minutu, doveo Plavce u vođstvo. Bio je to njegov gol posle dva meseca i duela sa Arsenalom. Što bi rekli u lajv prenosu na sajtu Bi-Bi-Sija, bilo je to pravo „božićno čudo“.

I

mao je Nkunku šansu u prvom delu da uveća prednost Čelsija i da upiše sebi drugi uzastopni gol, no lopta je posle udarca završila preko prečke.

I onda u jeku inicijative – šok. Ostao je Olize zaboravljen na ivici peterca i nije mu bilo potrebno mnogo vremena i prostora da pošalje fudbal u mrežu.

Mogao je da proganja Nikolasa Džeksona i navijače Čelsija promašaj u 74. minutu. Izašao je potpuno sam na golmana Hendersona posle maestralnog pasa Galahera i – promašio. Ispravio se Džekson samo tri minuta kasnije, poslao je fudbal u gostujuću mrežu, no iz VAR sobe je stiglo obaveštenje da je – ofsajd.

Ali, dobre vesti iz VAR sobe stigle su u 87. minutu. Madueke je pao posle duela sa Ezeom na ivici šesnaesterca, fudbaler Palasa mu je odneo stajnu nogu i posle gledanja snimka nije bilo dileme da je penal. Madueke je bio siguran – 2:1.

Na kraju je žestok aplauz dobio i Petrović, koji je u 94. minutu odbranio dobar udarac Olizea sa distance.

Makar malo se lakše diše na „Stamford bridžu“...

Zato u Brentfordu nije bilo nikakvih nedoumica. Vulvsi su rasturili domaćina sa 4:1, a posle samo pola sata igre gosti su imali tri gola prednosti. Briljirao je Korejac Hvang, strelac dva gola za Vukove.

PREMIJER LIGA - 19. KOLO

Utorak

Njukasl - Notingem Forest 1:3 (1:1)

/Isak 23pen - Vud 45+1, 53, 60/

Bornmut - Fulam 3:0 (1:0)

/Klajvert 44, Solanki 62 penal, Sinistera 90+3/

Šefild Junajted - Luton 2:3 (0:1)

/Mekburni 61, Ahmedhodžić 69 - Dauti 17, Robonson 77 autogol, Slimane 81 autogol/

Barnli - Liverpul 0:2

/Nunjez 6, Žota 90+1/

Mančester junajted – Aston Vila 3:2 (0:2)

/Garnaćo 59, 71, Hejlund 82 – Mekgin 21, Dendonker 26/

Sreda

Brentford - Vulverhempton 1:4 (1:3)

/Visa 16 - Lemina 13, Hvang 14, 28, Belegard 79/

Čelsi - Kristal Palas 2:1 (1:1)

/Mudrik 13, Madueke 88p - Olize 45/

Everton - Mančester siti U TOKU

Četvrtak

20.30: (2,75) Brajton (3,60) Totenhem (2,60)

21.15: (1,35) Arsenal (5,50) Vest Hem (10,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiĐorđe PetrovićKristal PalasPremijer ligaBrentfordVulverhempton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara