Jedan od spornih golova (©YouTube)
Jedan od spornih golova (©YouTube)

Ekstremno sumnjiva utakmica u Letoniji, odmah je pokrenuta istraga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 16:27

Dinamo iz Rige vodio protiv B tima Tukumsa 2000 sa 3:0 na poluvremenu, a na kraju je izgubio 4:3

Upalile su se alarmne sirene u Fudbalskom savezu Letonije, pošto se u subotu odigrala izuzetno sumnjiva utakmica u toj zemlji u drugoj ligi. Dinamo iz Rige je izgubio od B tima Tukumsa 2000 sa 4:3, iako je vodio 3:0 na poluvremenu, a snimak te utakmice brzo je postao viralan na internetu.

Dinamo je u prvom poluvremenu apsolutno kontrolisao dešavanja na terenu, uputio je 10 šuteva ka okviru gola i zasluženo je vodio sa 3:0. Međutim, u nastavku je neshvatljivo stao, za čitavo poluvreme nije uspeo da uputi nijedan šut. Za to vreme, gosti su imali čak 15 pokušaja.

Izabrane vesti

Štaviše, Tukums B je brzo smanjio na 3:2, golovima Prohorenkovsa u 48. i Butovskisa u 52. minutu iz penala. I taj rezultat je stajao na semaforu sve do poslednjih 10 minuta.

Ono što se vrti na internetu je snimak golova Tukumsa koji su usledili posle toga. Prvo Prohorenkovsa u 81, pa Galajsa u 87. minutu za 4:3. Odbrana Dinama, a pogotovo intervencije njegovog golmana su blago rečeno sumnjive. Skandalozne…

Isto smatraju i u FS Letonije, saopštili su to i na svom zvaničnom sajtu. Pokrenuta je istraga, posle koje će verovatno ova dva kluba da budu kažnjena.

Posle 22 kola Dinamo je u zoni ispadanja sa 18 poena, dok je Tukums B osmi sa osam bodova više. Do kraja prvenstva su ostale još četiri utakmice.

Zanimljivo, istog dana se dogodio skandal i u trećoj letonskoj ligi. Na meču Salaspilsa i Kekava/Aude jedan navijač je izbačen sa tribina zato što je naglas pevao himnu Rusije. Letonci su, kao i sve baltičke zemlje, na strani Ukrajine u ratu i svaka podrška Rusiji nailazi na najstrožu osudu.



tagovi

LetonijaTukums 2000Dinamo Riga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara