Slavlje fudbalera Aston Vile (©Reuters)
Slavlje fudbalera Aston Vile (©Reuters)

Emerijeva Vila šalje Totenhem u Ligu konferencije!? Raspucali se Sterling i Avonji, Šumari zadovoljniji

Vreme čitanja: 5min | sub. 13.05.23. | 18:03

Junajted na jedvite jade dobio Vulverhempton, Ebereči Eze presudio Bornmutu

Spektakularno subotnje popodne u Premijer ligi obeležio je bez ikakve sumnje povratak Aleksandra Mitrovića koji je posle odrađene suspenzije od osam utakmica bio strelac u pobedi koja Sautempton definitivno šalje u Čempionšip, ali to je samo deo onoga što se dešavalo širom Ostrva. Aston Vila Unaja Emerija se digla posle dva uzastopna poraza i pobedom gura Totenhem ka Ligi konferencije iako su Pevci i dalje na granici dva takmičenja, Mančester Junajted se dobrano preznojio kako bi pobedio Vulverhempton na svom terenu, dok je Kristal Palas nastavio da igra vrlo dobro pod komandom Roja Hodžsona i savladao Bornmut golovima Eberečija Ezea.

Mančester Junajted je ponovo mogao da plati ceh slaboj realizaciji, pošto je do jednog gola nekako stigao, do drugog – jedva. I to tek u dubokoj nadoknadi! Sve to je Đavole umalo koštalo pobede nad Vulvsima, mada je pitanje da li bi gosti uopšte i postigli gol jer su gotovo ceo meč delovali pasivno.

Izabrane vesti

Na kraju 2:0 (1:0) zahvaljujući pogotku Antonija Marsijala iz 32. minuta, dok je tačku stavio Garnačo u četvrtom minutu nadoknade. Velike zasluge za prvi gol idu na račun Bruna Fernandesa pošto se dobro snašao na sredini terena kada je dobio duel sa Maksom Kilmanom i zatim proigrao Antonija koji je bio nesebičan i omogućio Marsijalu da pogodi praznu mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Pre nego što se Garnačo proslavio, Junajted je imao nekoliko dobrih situacija da duplira vođstvo i smanji tenziju među navijačima. Prvu dobru šansu propustio je Džejdon Sančo u 75. minutu. Ušao je pomalo zaboravljeni krilni vezista u šesnaesterac i raspalio u donji levi ugao, ali ga je golman Danijel Bentli pročitao i bez većih problema zaustavio njegov pokušaj. Baš kao i u 90. minutu kada je Antoni pokušao da prevari debitanta u Premijer ligi udarcem sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Vulvsa i ovog puta bio na visini zadatka. A onda je Garnačo uspeo da provali šifru protivničkom čuvaru mreže i definitivno razrešio sve dileme.

Rizikovao je mnogo Erik Ten Hag odlukom da u 81. minutu Rafaela Varana zameni Harijem Megvajerom, tada su u igru ušli Fred i Garnačo umesto Eriksena i Sanča kako bi pojačali defanzivni bedem, Junajted je do kraja izdržao, možda i najviše zato što su gosti bili uglavnom bezopasni. Na kraju se i počastio tim drugim pogotkom koji je dugo, baš dugo visio u vazduhu... Garnačov gol možete videti OVDE.

U Londonu ponovo muk. Čelsi je prošlog vikenda uspeo da dobije Bornmut kao gost i činilo se da je oluja prošla, izgleda da ipak nije... Goleada na Stamford Bridžu završila se rezultatom 2:2 (0:1) čime će mnogo zadovoljniji biti fudbaleri Notingem Foresta jer ih svaki naredni bod vodi korak bliže opstanku.

Sa ovim remijem Šumari su otišli na tri boda ispred Lidsa i četiri od Lestera koji u ponedeljak igra na Liverpulom na svom terenu. Sa eventualnim pozitivnim ishodom protiv Arsenala u narednom kolu, Notingem bi verovatno prebrinuo sve brige kolo pre kraja.

Utakmica na Bridžu bila je svojevrsni obračun Rahima Sterlinga i Taiva Avonjija. Obojica su po dva puta bili strelci, ali će definitivno gosti imati više razloga da se raduju. Snažni napadač gostiju dva puta je uspeo da prevari Eduarda Mendija koji je definitivno daleko od forme koja ga je krasila pošto je stigao u Zapadni London i pokazalo se još jednom zašto je u ovom trenutku Kepa Arizabalaga ipak prvi izbor. Dok je Mendi grešio, Rahim Sterling konačno je odigrao partiju dostojnu onoga što je svojevremeno pokazivao u Liverpulu i Mančester Sitiju. Dva individualna rešenja pretvorio je u lepe golove pored nemoćnog Kejlora Navasa, ali ni to nije bilo dovoljno da se Čelsi okiti sa nova tri boda. U trećem minutu nadoknade Čelsiju je otišao i poslednji voz za pobedu, pošto je dobar udarac Hakima Zijeha Navas uspeo da zaustavi, što je ujedno bio i poslednji detalj susreta.

Aston Vila je napravila novi poduhvat i Totenhem doveo na granicu odlaska u Ligu konferencije naredne sezone. Pevce samo statistika drži još na mestu koje vodi u Ligu Evrope, mada ako ovako nastave teško da će naredne jeseni igrati drugo po kvaitetu klupsko takmičenje, već – treće.

Na njihovo mesto lako bi mogla Aston Vila koja se podigla nakon dva uzastopna poraza i slavila sa 2:1 u utakmici koja se umalo pretvorila u potpunu dramu, a igrači Unaja Emerija prokockali dva gola prednosti.

Domaćin je poveo već u 8. minutu hvaljujući odličnoj saradnji Leona Bejlija i Džejkoba Remzija (gol pogledajte OVDE), da bi sredinom drugog poluvremena Daglas Luiz gurnuo Totenhem na ivicu ambisa iz kojeg se umalo izvukao. Gol pogledajte OVDE. Sve se zakuvalo bukvalno u poslednjem minutu pre nadoknade pošto je gostima dosuđen penal. Hari Kejn je bio nepogrešiv sa kreča, što je nateralo fudbalere Totenhema da pohitaju ka drugom golu i eventualnom bodu. I umalo se to i dogodilo, tačnije da je Heung Min Son bio samo malo strpljivi njegov pogodak iz četvrtog minuta dodatog vremena bio bi priznat. Ovako, poništen je zbog ofsajda.

Kristal Palas nastavlja da beleži vrlo dobre rezultate pod komandom Roja Hodžsona, a ceo posao završio je Ebereči Eze sa dva pogotka, u 39. i 58. minutu. Palas je drugim trijumfom u poslednja tri kola uplivao u mirne vode sredine tabele i može da uživa u plodovima rada, odnosno čudesnom preokretu sezone otkako je prekaljeni stručnjak zamenio Patrika Vijeru na klupi.

PREMIJER LIGA – 36. KOLO

Subota

Lids - Njukasl 2:2 (1:1)

/Ejling 7, Kristensen 79 - Vilson 31 i 69 penali/

Aston Vila - Totenhem 2:1 (1:0)

/Remzi 8, Luiz 72 – Kejn 90 penal/

Čelsi - Notingem Forest 2:2 (0:1)

/Sterling 51, 58 – Avonji 13, 62/

Kristal Palas - Bornmut 2:0 (1:0)

/Eze 39, 58/

Mančester Junajted - Vulverhempton 2:0 (1:0)

/Marsijal 32, Garnačo 90+4/

Sautempton - Fulam 0:2 (0:0)

/Vinisijus 48, Mitrović 72/

Nedelja

15.00: (2,05) Brentford (3,50) Vest Hem (3,90)

15.00: (10,0) Everton (5,20) Mančester Siti (1,37)

17.30: (1,80) Arsenal (3,70) Brajton (4,40)

Ponedeljak

21.00: (5,40) Lester (4,00) Liverpul (1,62)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Taivo AvonjiRahim SterlingAlehandro GarnačoAntoni MarsijalHari KejnHjong-Min Son

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara