Emotivni Miloš Milojević: Ako vam je do uživanja gledajte Premijer Ligu! Nećemo da se igramo Bambilenda...

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.03.23. | 22:54

„Digli ste frku posle onog Ludogoreca, pričalo se da samo bivši igrači mogu da dobiju derbi. Voleo bih da 100 puta dobijem derbi iz jednog šuta“, poručio mladi trener

Veliko breme je skinuo sa leđa Miloš Milojević. U drugom prvenstvenom derbiju, ostvario je prvu pobedu, praktično osigurao osvajanje titule i učešće u Ligi šampiona, ali je na emotivnoj konferenciji za medije delovao – čudno. Nije bilo euforije, više skrivene ljutnje upućene onima koji imaju prevelika očekivanja.

Svestan je Milojević da nije zadovoljio apetite navijača petostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Ali bio je direktan i vrlo precizan u obraćanju. Posebno ga je iziritirala konstatacija jednog kolege: 'da je Crvena zvezda odigrala veoma loše i imala samo dva šuta u okvir gola'.

Izabrane vesti

"Vi ste po običaju jako kritični. Imali smo cilj da pobedimo derbi - pobedili smo. Uspeli smo u tome. Voleo bih da odigram još 100 ovakvih derbija i da pobedim 100 puta sa jednim šutem u okvir gola. Vi ako hoćete da uživate gledajte Premijer ligu i igrače od 150.000.000 evra. Radimo da budemo bolji, energetski smo dobro izgledali u drugom poluvremenu, mentalno smo pali... To je tako, jer se ovde stvara slika o utakmici na život i smrt. Igrači ulaze u nju sa predumišljajem da ne smeju da pogreše“, poručio je na početku trener crveno-belih.

Nastavio je u sličnom stilu.

„Napravili ste frku posle Ludogoreca, pričalo se da samo bivši igrači mogu da dobiju derbi. Videli ste da nije tako. Ne mogu da kažem da je ovo moja najveća pobeda u karijeri, jer smo imali plus 13. Ali svako znači, otišao sam ispred severa da to proslavim. Uradio sam to instinktivno. Ja sam svoj san dosanjao, sutra mogu da prestanem da se bavim ovim poslom. Kao dečak igrao sam u Zvezdi, san mi je bio da igram za prvi tim. Nisam bio dovoljno kvalitetan. Drugi san mi je bio da budem trener Zvezde i pobedim u derbiju. To sam uspeo večeras“.

Malo i o igri. Navukao je Miloš Milojević na sebe gnev odlukom da ubaci tećeg štopera umesto Kataija. Čuli su se i zvižduci sa zapada.

„Oni su u tih sedam-osam minuta bili bliži drugoj lopti, napadali su direktno na Rikarda. To mi se nije svidelo, reagovao sam i odmah smo bili mirniji. Mogli smo bolje da završimo neke kontre. Ja bih voleo da možemo da igramo intenzivno kao protiv Vojvodine 30 minuta, ili danas 60. Da igramo tako ceo meč, ali to je proces, ja nisam mađioničar. Radim svaki dan kako bismo bili bolji“.

Imao je mladi stručnjak velike probleme u pripremi...

„Nismo hteli da rizikujemo sa Ivanićem, da ga ne bismo izgubili na duži period. Katai je bio rovit, Roda je rovit. Čestitam im na svemu. Naš najbolji igrač je Katai, znao sam da neće imati snage za 90 minuta. Imao je šansu, još neke situacije. Jako sam zadovoljan. Ovu pobedu mogu da posvetim porodici, sinu i ženi, jer smo razdvojeni. Igračima i navijačima takođe“.

Upitan je da prokomentariše zvižduke sa zapada.

„Nisam ih čuo...“

Zvezda sada ima 16 bodova prednosti i šansu da razigrava mlađe igrače.

„To nam je bio plan, da ovaj deo prvenstva iznesu iskusniji. Imamo Mijatovića, Lekovića, Pruceva... Eraković i Mitrović su već formirani igrači.  Sigurno je da će mlađi dobiti ozbiljnu šansu, ali ne na uštrb rezultata. Nećemo da se igramo Bambilenda. Da, imamo i mladog golmana Miladinovića... Moja karijera nije duga, ali zapamtite šta vam kažem: Ja talentovanijeg golmana nisam video nigde u Evropi. Iako, ponavljam, karijera mi nije duga“.

O junacima derbija...

„Mijailović je bio besprekoran, prilagodili smo se na Partizanov kvalitet, jer oni imaju dobru tranziciju. Uz dozirane bekove dali smo i mogućnost u prvom poluvremenu za jednu kontru. Nismo želeli da upadnemo u onu zamku, klasičnu zamku za ovo podneblje. Oni ne znaju ništa, gube od svih. Ovde se samo gleda sedam dana, zaboravlja se da su pobedili Keln, igrali sa Nicom. Tada su bili majstori. Ukazali smo poštovanje Partizanu. Oni su nama potrebni jaki, da vidimo gde smo. Eraković je pokazao da je sazreo, podigao ga je ponovo Dragović. Velika pobeda kluba je što je on ostao, profesionalac je, lojalan. Digao je Erakovića, na isti način može i Lekovića“.

Još malo o derbiju...

„Igrali smo reaktivno u drugom poluvremenu. To mi se ne sviđa, ali kao da postoji neka psihološka barijera, na tome ćemo morati da radimo“.

Pitanje je kakvi igrači bi došli do izražaja u ovakvom meču, sa tako niskim procentom efektivne igre.

„Ovlaš sam video podatke na platformama. Da, igralo se efektivno jako malo. Nije u pitanju samo derbi, to je tendencija u srpskom fudbalu, na tome moramo da radimo“.


tagovi

Miloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara