Rahim Sterling (©Reuters)
Rahim Sterling (©Reuters)

Engleska na Francusku bez Sterlinga? Ne vraća se u kamp dok ne bude siguran da mu je porodica bezbedna

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 11:38

Rahim je četvrti igrač Čelsija koji se našao na meti organizovane bande

Iznenada se Geret Sautgejt našao na velikim mukama. Prvo je Ben Dejvis napustio kamp reprezentacije – ta vest nije odjeknula na Ostrvu, jer štoper Arsenala nije imao minutažu – iz privatnih razloga, da bi potom i Rahim Sterling odjurio iz Katara pre meča osmine finala zbog provale. Hoće li se i kada vratiti – niko pouzdano ne zna.

Lopovi su upali u Sterlingovu vilu vrednu 6.000.000 funti, odneli su nakit i satove. Policiju je pozvala Rahimova partnerka Pejdž, uplašena za bezbednost sebe i troje dece. As Čelsija je seo na prvi avion za London i, prema informacija koje dopiru sa Ostrva, ne namerava da se vrati na Mundijal sve dok ne bude 100 odsto siguran da mu je porodica bezbedna.

Izabrane vesti

I igračev portparol je za engleske medije rekao da je Rahimov fokus na tome da bude kod kuće uz svoju porodicu, a dobar deo reprezentativaca Engleske je posle razbojničkog čina zabrinut za svoje najbliže. Geret Sautgejt neće vršiti pritisak na krilnog napadača da se vrati u kamp, osoblje je u kontaktu sa Sterlingom, a dok je u Londonu brigu o njemu vodi Čelsi.

Policijska istraga je u toku, Rahim Sterling je četvrti igrač londonskih Plavaca koji se našao na meti organizovane bande, a već jednom je bio na meti napada. Lopovi su pokušali da ga opljačkaju dok je igrao za Mančester siti, ali se aktivirao alarm i nisu odneli ništa.

Do sada za provalu u vilu niko nije uhapšen, a komšije tvrde da ga je opljačkao neko od majstora koji su nedavno radili na adaptaciji objekta koji je odabrao po preseljenju iz Mančestera u London.

„Svi znaju da Rahimova porodica nema obezbeđenje. To je bagatela... Samo jednom sam ga video da šeta svoje pse, on i njegova porodica su veoma mladi. Očajnički mi ih je žao, jer su se tek uselili“, rekao je komšija i dodao:

„Dolazili su kombiji, ulazili su građevinari, električari i drugi majstori pre nekoliko nedelja. Svi su znali pristupne kodove“.

Hari Megvajer je frustriran zbog incidenta.

„Zaista je razočaravajuće to što se dogodilo, što je Rahim morao da ode kući i reši stvari. Nismo imali vremena da razgovaramo sa njim, pošto je naš fokus bio na utakmici, koja je mogla biti i drugačija, jer smo ga izgubili. Razočaravajuće je izgubiti zbog nečega što nije u našim rukama. Svi smo tu za njega“.

Sterling je jedan u moru engleskih fudbalera čiji domovi su bili na meti pljačkaša i razbojnika. Džoš Tajmon, defanzivac Stouka, opljačkan je protekle sedmice; Aleks Oklejd Čemberlen u septembru; Sterlingov saigrač Ris Džejms u aprilu, kada su mu provalnici ukrali medalju Lige šampiona, Superkupa i sa Evropskog prvenstva. Pre toga su bez dragocenih i vrednih stvari ostali Pol Pogba, Viktor Lindelef, Džesi Lingard...


tagovi

Katar2022Rahim Sterlingreprezentacija Engleske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara