Kune zaražene u Danskoj (©AFP)
Kune zaražene u Danskoj (©AFP)

Engleska zbog zaraženih kuna domaćin u – Albaniji?

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.11.20. | 05:20

Da, moguće je

Ostrvski tabloid San o neuobičajenoj vesti izvestio je na neuobičajen način…

Izabrane vesti

Komično putovanje! Engleska bi mogla da bude prinuđena da meč sa Islandom umesto na Vembliju igra u (nemojte da se smejete) Albaniji”.

Nažalost, nije šala. I ne zbog toga što Albanija zaista jeste favorit da bude organizator utakmice Lige nacija. Već zato što su, prema novim pravilima, Britanci zabranili ulazak u zemlju svim putnicima iz Danske, jer je na tamošnjima farmama kuna korona virus mutirao zbog čega su na severu Evrope počeli da ih istrebljuju.

Island tri dana pre meča sa Gordim Albionom putujE baš na noge danskoj reprezentaciji.

U takvim okolnostima, kad domaćin ne može da obezbedi gostu ulazak u zemlju, Uefini propisi u jeku pandemije korona virusa nalažu da se utakmica igra na neutralnom terenu. Albanija se ponudila da pomogne.

Fudbalski savez Engleske još pokušava da nadležne ubedi da dozvole Islanđanima da uđu u zemlju, ali istovremeno istražuje i šta bi moglo da bude rešenje. Bi-Bi-Si piše da su u neformalnim kontaktima upitali Nemce da li bi im možda izašli u susret.

Vrhunski sportisti su inače sve vreme trajanja korone bili izuzeti od strogih pravila putovanja koja važe za većinu ljudi, ali sada su navodno britanske vlasti ozbiljne u nameri da isteraju svoje, jer se plaše širenja još opasnije zaraze. Novo pravilo stupa na snagu u subotu i važiće bar nedelju dana.

Ako ne popuste, Uefa će odlučiti. Sigurno je samo da neće biti odlaganja.


tagovi

reprezentacija EngleskeLiga nacijaAlbanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara