Foto: Reuters
Foto: Reuters

Eriksen razmatra povratak na teren u 2022, novi početak u Holandiji ili Danskoj

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.11.21. | 14:01

Vezni fudbaler na putu da se vrati u takmičarski fudbal

Pet meseci nakon scene na koju samo prisećanje ledi krv u žilama, Kristijan Eriksen ozbiljno razmišlja da se vrati na fudbalski teren. Danski fudbaler koji je letos na utakmici Evropskog prvenstva protiv Finske doživeo srčani zastoj, posle višemesečne pauze i analiza mogao bi da se od naredne sezone vrati na teren, saznaje italijanska Gazeta.

Nakon lekarske intervencije Eriksen je hospitalizovan, a nekoliko dana kasnije ugrađen mu je defibrilator, interni minijaturni uređaj sa kojim je po zakonima u Italiji zabranjeno učestvovati u bilo kakvim kontaktnim sportovima.

Izabrane vesti

Činjenica da mu je zabranjeno učešće u Seriji A, kao i da gotovo izvesno ne bi čak dobio dozvolu ni za rad u teretani od italijanskih lekara, vezistu Intera nije sprečila u pravljenju planova o povratku na teren. Pošto su svi rezultati koje je Danac odradio u prethodnim mesecima pozitivni, sve je izvesniji njegov povratak u fudbal, ali van Apeninskog poluostrva. Prema saznanjima Gazete Eriksen će sa ispitivanjima nastaviti do početka 2022. godine i ukoliko ne budu ustanovljeni zdravstveni problemi, mogao bi da se vrati u takmičarski ritam naredne sezone.

Prema tvrdnjama uglednog italijanskog lista Eriksen ne želi da poslednja njegova slika iz igračkih dana bude vezana za životnu borbu na travi stadiona u Kopenhagenu, a potencijalne naredne destinacije su Holandija i Danska, odnosno Ajaks ili Odenze, ali uz napomenu da je prerano govoriti bilo šta konkretnije na tu temu.

Podsetimo, platu Danca u Interu od događaja na Evropskom prvenstvu pokriva FIFA osiguranje, a Eriksen od juna nije imao sastanak sa upravom kluba sa kojom će biti razrešeno pitanje njegove budućnosti.


tagovi

Kristijan EriksenAjaksOdenze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara