Simo Krunić (©Starsport)
Simo Krunić (©Starsport)

Eto je! Pobeda Radnika čekana 163 dana

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 14:32

Prvi trijumf Surduličana ove sezone imao je svog junaka: Duronjić golom i asistencijom srušio Spartak – 2:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša/

Čekao je Radnik na prvenstvenu pobedu 163 dana, dočekao je tek u 17. kolu Mozzart Bet Superlige. Trebalo je da mu u goste dođe, posle njega samog, najneuspešnija gostujuća ekipa ove sezone u srpskom šampionatu, pa da Surduličani, sa šestim ovosezonskim trenerom, upišu prvu trojku. Nije Spartak slučajno na samo dva boda i jednom postignutom golu na strani ove sezone, položio je oružje i tamo gde niko drugi do sada nije – 2:0 pred nedeljni ručak, pretposlednjeg oktobarskog dana na jugu Srbije.

Izabrane vesti

Još je to predaleko od mogućnosti da Radnik nekome drugome ustupi superligaški fenjer, sa kojim će, sasvim izvesno, i provesti nikad dužu zimsku pauzu, ali je ova pobeda prvi preduslov, a poslednji voz za bilo kakvu nadu u spas u borbi za opstanak. Ona je imala svog apsolurtnog heroja u liku Borka Duronjića, čoveka koji je jedan gol postigao, drugi namestio, jedan već viđen na drugoj strani terena spasio izbacivanjem lopte sa gol-linije, uz odlično odrađen posao u defanzivi u drugom poluvremenu, kada je, vraćen liniju nazad, zatvorio Nikolu Srećkovića, igrača koji je dosta mučio domaću ekipu u prvih 45 minuta utakmice.

Oštrijem oku onih koji redovno prate Radnik ove sezone, od početka nije promakao blagi napredak u sadržaju pojedinih faza igre surduličkog tima, ali je u prvom poluvremenu to i dalje bilo nedovlojno za više od jednog pokušaja Siniše Babića sa dvadesetak metara, kada je Manojlović ukrotio tu neugodnu žabicu iz 20. miniuta.

Ispalo je da je najzanimljiviji period igre u prvom poluvremenu prouzrokovala jedna bizarna situacija. U periodu kada se štoper domaćih Dušan Stevanović nalazio van terena zbog sređivanja svoje opreme, Subotičani su stvorili dve prilike baš na tom delu terena koji pokriva doskorašnji fudbaler Vojvodine. Oba puta, u razmaku od svega šezdesetak sekundi, u 7. i 8. minutu meča, bili su to centaršutevi sa desne strane, Todoroskog i Tanasina, ali se u prvoj akciji obrukao Hrstić, očajnom reakcijom levom nogom sa peterca, u drugoj je Šimura udarcem glavom pogpodio stativu!

U centru pažnje u prvom poluvremenu bili su dueli Srećkovića i Abubakara, vodili su veliku borbu po levom krilu napada gostiju, odakle je kapiten Spartaka uputio sjajan centaršut u 42. minutu, ali je zicer Šimuri skinuo golman Vujanac, izuzetan i nekoliko minuta ranije prilikom prodora i udarca Todoroskog.

Spartak je, dakle, bio konkretniji u prvom poluvremenu, ali je u nastavku potpuno potonuo. Dosta toga promenio je Simo Krunić, nešto taktički, nešto prinudno, jer mu se nekoliko igrača povredilo i zbog toga napustilo igru. Do vođstva su domaći stigli u 55. minutu, bio je to mat u tri poteza. Kunić je proigrao Spasića po levoj strani, ovaj poslao sjajnu povratnu loptu, na koju je natrčao Duronjić i zakucao je u mrežu. Devet minuta kasnije, Duronjić je iz centaršiuta sa desne strane pogodio u trepavicu Petra Kunića, koji je imao vremena da se namesti i loptu glavom plasira tamo gde Manojlović ni paradom nije mogao da je stigne.

Svi pokušaji Subotičana da se vrate u igru bili su jalovi, onaj jedan, posle kornera, na već opisani način sprečio je Duronjić. Radnik se organizovano branio i odbranio, za svoj osmi bod ove sezone.

MOZZART BET SUPERLIGA, 17. KOLO

RADNIK – SPARTAK 2:0 (0:0)

/Duronjić 55, Kunić 64/

Surdulica

Gledalaca: 700

Sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Stojanović (Radnik), Šimura, Đurasović, Bogićević, Vitorović (Spartak)

RADNIK (4-2-3-1): Vujanac 7 – Abubakar 6 (od 46. Jokić 6.5), Oreščanin 6.5, Stevanović 6 (od 48. Petrović 6), Stojanović 7 – Rustemović 6.5, Babić 6.5 – Velikić 6 (od 46. Bogdanović 6), Spasić 7, Duronjić 7.5 (od 81. Milić -)– Kunić 7 (od 69. Nedeljković -).

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 6 – Tanasin 5.5, Bogićević 5.5, Baksevanos 5.5, Vitorović 5.5 – Đurasović 5 (od 77. Bijelović -), Tumbasević 5.5 (od 72. Bosić -) – Todoroski 6 (od 77. Stanić -), Šimura 6, Srećković 6 (od 72. Abraham -) – Hrstić 5 (od 65. Obradović 5).

Igrač utakmice: Borko Duronjić (Radnik)

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

/Ivanović 39, Docić 49p - Mijić 6, 80p/

Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost NS 2:0 (1:0)

/Čumić 20, Kabić 79/

Nedelja

Radnik - Spartrak 2:0 (0:0)

/Duronjić 55, Kunić 64/

17.00: (18,0) Kolubara (7,75) Crvena zvezda (1,15)

18.30: (2,50) Mlados L (3,25) Radnički 1923 (2,90)

19.00: (1,18) Partizan (7,25) Radnički Niš (15,0)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet SuperligaSimo KrunićRadnik SurdulicaSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara