Rišarlison (Foto: AFP)
Rišarlison (Foto: AFP)

Everton mora da prodaje, Totenhem bi to da iskoristi i dovede Rišarlisona

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.22. | 14:14

Karamele traže 60.000.000 evra, a londonski klub pokušava da smanji cenu uključivanjem pojedinih igrača u posao

Trener Totenhema Antonio Konte već je ostvario nekoliko želja od početka prelaznog roka i do završetka istog prioritet će mu biti pojačanja na poziciji štopera i desnog beka. Ipak, pokušaće italijanski stručnjak da iskoristi činjenicu da je dvojicu igrača doveo bez obeštećenja i novac iz budžeta koji "pretekne" uloži u jačanje napadačke linije.

Bio je Totenhem zainteresovan za Gabrijela Žezusa, ali ne i konkretan koliko Arsenal, te je Brazilca prepustio gradskom rivalu i okrenuo se drugom kadidatu – Rišarlisonu. Britanski Dejli Mejl piše da čelnici londonskog kluba već neko vreme pregovaraju sa Evertonom oko kupovine brazilskog napadača.

Izabrane vesti

Na Gudisonu su prethodnih godina poslovali katastrofalno, zbog čega se ovog juna suočavaju sa finansijskim fer-plejom, s obzirom na to da je, ponajviše zbog korona virusa, u prethodne tri sezone izgubio oko 430.000.000 evra. Stoga će do kraja meseca morati da "ispeglaju" knjige u čemu bi pomogla prodaja najvrednijih igrača (pominje se da bi i Dominik Kalvert-Luin mogao da bude "žrtva"). Ali ne po svaku cenu.

Everton će za Rišarlisona zahtevati obeštećenje od 60.000.000 evra, delom i zbog toga što Votfordu kao njegovom bivšem klubu sleduje 10 odsto od prodaje veće od 45.000.000. Složićete se, prevelika suma za igrača koji će imati ulogu rezerve pored neprikosnovenog Harija Kejna. Stoga su, kako piše Dejli Mejl, čelnici Totenhema tokom pregovora u posao pokušali da uključe Lukasa Mouru i Harija Vinksa za kojeg se Frenk Lampard raspitivao prethodnih dana kako bi spustili cenu.

Za Rišarlisona je zainteresovan i Čelsi koji će ostati bez Romelua Lukakua, a uskoro bi mogao da ga napusti i Hakim Zijeh. Imaju i Plavci svojih aduta u Biliju Gilmuru i Konoru Galaheru, dvojcu koji je takođe zanimljiv Karamelama, s tim da će teško pustiti potonjeg posle odlične sezone na pozajmici u Kristal Palasu.


tagovi

TotenhemRišarlisonLetnji prelazni rok 2022Everton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara