Đorđe Ivanović, Mohamed Badamosi i Ibrahima Endijae (Star Sport)
Đorđe Ivanović, Mohamed Badamosi i Ibrahima Endijae (Star Sport)

Evropsko dokazivanje Čukaričkog: Nikad teži protivnik koji ipak nema krila

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.08.22. | 09:13

Brđani se nadaju da će kao i prošle godine protiv Hamarbija steći rezultatsku zalihu u prvih 90 minuta dvomeča. A o revanšu.... O tom - potom

Možda je Čukarički zaštucao na premijeri Mozart Bet Superlige ubedljivim porazom od TSC-a, možda je u prvih par utakmica takmičarske godine nedostajalo koncentracije, odnosno tečnije igre, ali o tim uvodnim nedaćama, ako uopšte možemo tako da ih nazovemo, nakon pet vezanih pobeda više niko ne razmišlja. Čitav tim, na čelu sa trenerom Dušanom Kerkezom mozga jedino o tome kako da razoruža Tvente u Beogradu.

Da je Brđanima nedostajalo sreće na žrebu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija, to je činjenica. Istorijat evropskih utakmica kluba sa Banovog brda kazuje da se u Evropi nije susretao sa kvalitetnijim rivalom. Ako ih tada fotruna nije pomilovala, bila je još oštrija prema njima kada im je kao potencijalnog protivnika u plej-ofu za grupnu fazu kontinentalnog takmičenja dodelila Fjorentinu. Ali sreća vam negde oduzme, a negde da, pa bi Čukarički mogao da je zasluži u večerašnjem duelu (20.00) sa holandskim predstavnikom.

Izabrane vesti

JOŠ DAN DO POČETKA MOZZART PROGNOZZERA!

Kao što se selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zapitao pred sudbobnosni okršaj sa Portugalijom za plasman na Svetsko prvenstvo “Zašto ne bismo pobedili Portugaliju, je l' oni lete, je l' imaju krila“, istu mantru na duel sa Tventeom trebalo bi da prenese ekipa Čukaričkog. Gosti iz Enshedea možda imaju duplo skuplji igrački kadar, tehnički izuzetno potkovane fudbalere, superiskusnog lidera Rikija van Folksfinkela, ali Brđani su prema rečima šefa stučnog štaba odradili adekvatan skauting i spremni su da eksploatišu sve uočene mane rivala. Pritom, Tventeu će okršaj na stadionu u Humskoj ulici biti prvi takmičarski ovog leta, a Čukaričkom čak sedmi – to nije zanemarljiv faktor.

I iz gostujućeg tabora poručuju da bi remi u Beogradu bio po meri, a iz domaćeg da je cilj da se pred revanš u Enshedeu zadrže šanse za prolaz. Poruka trenera Čukaričkog da nije bitno kako će ekipa odigrati, već prolaz posle 180 ili nešto više minuta fudbala nagoveštava da okršaj da utakmica na stadionu Partizana neće baš predstavljati umiranje u lepoti, već da će biti prošivena opreznijim pristupom, te igrom na rezultat. Doduše, to ne mora ništa da znači ako se setimo prošlogodišnjeg duela protiv Hamarbija, takođe u Humskoj 1 koji je Čuka dobila sa 3:1.

Za razliku od prve tri utakmice sezone kada je član Mozzart Bet Superlige Srbije primio ukupno šest golova, broj grešaka u defanzivi je sveden na minimum što pokazuju i tri uzastopne utakmice na kojima im se mreža nije trasla. Pritom, Kerkezovi momci ove sezone prosečno postižu 2,3 gola po meču, a u napadu ih predvodi raspucani Mohamed Badamosi. U minule dve sezone u Belgiji samo jedan gol, a u aktuelnoj čak pet pogodaka na šest mečeva u režiji gorostasnog napadača iz Gambije.

Ostaće Kerkez dosledan svojoj formaciji 4-2-3-1, u kojoj će se od starta naći Marko Docić koji je iz preventivnih razloga propustio okršaj protiv Mladosti GAT. Samjuel Ovusu bi trebalo da se nađe u startnoj postavi prvi put od povratka na Banovo Brdo, nedumica je da li će uz Vujadinovića na poziciji štopera startovati Uroš Drezgić ili Bojan Kovačević. Sjajna stvar za Čukarički je što je golman Novak Mićović u prošloj rundi Superlige odbranio penal protiv Mladosti GAT, te dodatno podgrejao samopouzdanje.

"Motivacija igrača je na najvišem nivou. Moj zadatak je bio da im izbrišem tremu koja bi mogla da ih poremeti. Ovo su utakmice za koje je treneru najlakše da pripremi ekipu. Taktika je naravno vrlo bitna. Zadovoljan sam kako momci rade, zadovoljan sam fokusom. Prava prilika da se prikažu javnosti ovde", rekao je Kerkez na jučerašnjoj konferenciji.

Kvalifikacije za Ligu Konferencije, 3. kolo, prva utakmica

(3,35) ČUKARIČKI (3,35) TVENTE (2,20), 20.00h

Beograd

Stadion u Humskoj ulici

Sudija: Harald Lener (Austrija)

Potencijalni sastav

Čukarički (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Kovačević/Drezgić, Vujadinović, Roganović – Docić, Mijailović – Ivanović, Kovač, Ovusu – Badamosi.


Pred odbranom Čukaričkog je obaveza da se prvenstveno neutrališe Van Folksvinkel, najbolji strelac (16) i asistent (8) Tventea iz prošle sezone. Dok traje ta misija iz vida se ne smeju ispustiti ni vezista Mihal Vlap, napadač Valfred Ugalde i krilo Dan Rots koji su se nadavali golova u kontrolnim utakmicama.

Čukarički do sada nikada nije razočarao na startu evropskih kvalifikacija, što je potvrdio prethodnom eliminacijom luksemburškog Rasing Uniona ukupnim rezultatom 8:1. Međutim, drugi stepenik je godinama unazad predstavljao nerešivu enigmu. Pa čak i kada je protiv Hamarbija stečena značajna zaliha pred revanš u Švedskoj. Zato Brđanima jedino preostaje da uzjašu talas samopouzdanja rođen serijom pobeda, dokažu se u zahtevnijoj fazi evro-scene i donesu bodove srpskom fudbalu.

A o revanšu… O tom - potom.


tagovi

ČukaričkiTventeDušan Kerkez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara