undefined
undefined

FCSB - Bekalijeva mašina želi povratak na veliku scenu

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.08.20. | 17:21

Dve sezone bez grupne faze takmičenja i čak pet bez šampionskog trofeja u Rumuniji. Ova sezona je od posebne važnosti za rumunski klub, koji 17. septembra stiže na megdan TSC-u

Spor sa Ministartvom odbrane Rumunije oko prava na vlasništvo i ime Steaue, ostavio je traga na rezultate kluba koji danas igra pod nazivom FCSB. S pravne tačke gledišta to više i nije isti klub, mada kontroverzni vlasnik Điđi Bekali još uvek insistira na tome da presuda nije konačna. U svakom slučaju FCSB je nastavio stazom kojom je išao njegov slavni prethodnik i želi da se vrati na mapu evropskog fudbala, gde ga nije bilo od sezone 2017/2018. kada je stigao do nokaut faze Lige Evrope.

FCSB je izgubio primat u rumunskom fubalu, već pet uzastopnih sezona ne zna za šampionski trofej, a u nedavno završenoj sezoni bio je na petom mestu. Plasman u kvalifiakcije za Ligu Evrope ostvaren je zahvaljujući osvajanju Kupa Ruminije pobedom nad Sepsijem u finalu.

Izabrane vesti

U aktuelnu sezonu ekipa Antona Petree ušla je sa najvišim ambicijama i na obećavajući način započela novu sezonu. FSCB je sva tri meča, od čega dva u prvenstvu sa Astrom i Viturolom, kao i jedan sa Širakom u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dobio rezultatom 3:0, pa je jasno da će rumunski klub sa velikim samopouzdanjem doći na megdan TSC-u 17. septembra.

TSC IDE U PLEJ-OF LIGE EVROPE, KVOTA 4,50

Rumuni nisu pretrpeli velike promene u timu. Nisu se potrošili ovog leta, niti zaradili od prodaje igrača, ali je sačuvana okosnica tima. Iskusni golman Kristijan Balgradean otišao je kao slobodan igrač u Kluž, golgeter Arlem Gnoere je prešao u Muskron, a desni bek Klaudiju Belu-Jordače u Hermanštat. U dosadašnjem toku prelaznog roka stigla su dva napadača i jedan levi bek. Iz Akademike Klinčeni došao je golgeter Aleksandru Buzijuk, a iz Gaz Metana Sergiju Bus. Levi bek Maijus Bričag došao je iz Krajove.

Najvažnija stvar za Petreu je to što ima oformljen tim i sistem, što je bilo od najvećeg značaja za dobre rezultate na startu sezone. Golman Vlad je nezamenjiv na golu, na desnom boku je Kretu, a na levom Panciru. Štoperski tandem čine Miron i Kristea. Trojka u manevru je takođe "zakucana". Tu su Popesku, Olaru i kapiten Tanase, dok po ofanzivnim bokovima deluju Denis Man i Florinel Koman. Jedina "nestabilna" pozicija je u samom špicu napada. U prva tri meča prednost je dobijao Segriju Bus, ali je se još nije upisao u strelce i svaki put ga je menja Buzijuk, koji postigao gol na utakmici sa Širakom. Treću opciju u navali predstavlja mladi reprezentativac Adrijan Petre, koji još uvek čeka svoju priliku za dokazivanje u ovoj sezoni.

Biće izuzetno zanimljivo na koji će način ekipa iz Bačke Topole suprotstaviti respektabilnom protivniku, kao i gde će ga ugostiti, pošto ima rok od 24 časa da se izjasni jer to neće moći da učini na svom matičnom terenu. Zoltan Sabo na raspolaganju takođe ima tim formiran u proloj sezoni, a da ne odustaje od svoje filozofije pokazao je i u porazu od Crvene zvezde. FCSB će biti veliki favorit u ovoj utakmici, ali će morati da bude na visini zadakta kako bi došao do treće runde. Zanimljivo, ovaj par će se u sutrašnjem žrebu za treće kolo kvalifikacija (13.00) naći u povlašćenoj poziciji zahvaljujući FSCB-u.


tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara