Đani Infantino (©Reuters)
Đani Infantino (©Reuters)

FIFA isprobava nova pravila: Poluvreme 30 minuta, aut nogom, "hlađenje" pet minuta zbog žutog...

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.07.21. | 16:14

Sva ova pravila aktuelna su na turniru omladinskih ekipa PSV-a, AZ-a, Lajpciga i Briža

Formiranje evropske Superlige i pokušaj najbogatijih klubova da se otcepe i "privatizuju" fudbal nije prošlo, ali to ne znači da igra na kakvu smo navikli neće pretrpeti promene.

Od ove sezone više ne važi pravilo gola u gostima, dobili smo Ligu konferencije, prošireno Evropsko prvenstvo, od 2024. godine biće proširena i Liga šampiona... A, u toku je isprobavanje novih pravila.

Izabrane vesti

Na turniru mladih timova PSV Ajndhovena, AZ Alkmara, RB Lajpciga i Briža igra se po dosta izmenjenim propisima, a u zavisnosti od toga kakve budu reakcije aktera i publike, FIFA će proceniti da li da Međunarodni odbor zvanično uzme u razmatranje neke od isprobanih promena, piše Mundo Deportivo.

SUBOTA, 21.00: (7.25) PROLETER (4.20) PARTIZAN (1.50)

Među novinama je skraćeno trajanje utakmice. Umesto dosadašnjih dva puta po 45 minuta igra se dvaput po 30, s tim da se vreme zaustavlja prilikom svakog prekida igre. Dalje, aut se izvodi nogom kako bi se povećao procenat gol-šansi, dok je prilikom slobodnog udarca moguće odmah započeti dribling, bez prethodnog dodavanja lopte od strane saigrača. Broj izmena je neograničen, a igrač koji dobije žuti karton mora da napusti igru na pet minuta. Za to vreme utakmicu posmatra kraj aut-linije.

Usvajanje bilo koje od ovih promena bilo bi revolucionarno i promenilo bi fudbal na koji smo navikli. Hoće li se to zaista i dogoditi, videćemo. Ne zvuči baš privlačno, ali stručnjaci su tu da donesu konačnu odluku...


tagovi

FIFAĐani Infantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara