Stuparević (© FK Metalac)
Stuparević (© FK Metalac)

Filip Stuparević: Metalac mi ponudio dobre uslove za napredak

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.08.21. | 11:41

„Milanovčani žele maksimalno da mi se posvete“, kaže mladi napadač

Nekad je bolje napraviti korak, dva, možda i tri nazad, da bi se krenulo napred. Malo ko bi prihvatio da se posle potpisa za klub iz Premijer lige vrati u superligašku stvarnost, međutim, posle godinu dana neigranja, Filip Stuparević nije mogao da bira. U Votfordu svakako ne bi dobio šansu, u Metalcu će je imati. Jeste da ambijent nije ni izbliza kao u Engleskoj, ali će makar imati pažnju kakvu nije dobio na Vikaridž roudu.

Izabrane vesti

Nisam znao u prvi mah u koju ću ekpu posle Engleske, zainteresovao se Metalac, ponudio mi dobre uslove za napredak i moju perspektivu. Zato sam odlučio da prihvatim ponudu. Milanovčani žele da radimo na pravi način, da se meni kao igraču posvete maksimalno“, pojasnio je Stuparević u prvom obraćanju javnosti posle potpisa trogodišnjeg ugovora sa klubom iz Gornjeg Milanovca.

Iako već četiri sedmice trenira pod palicom Žarka Lazetića, upitno je da li će 21-godišnji napadač biti spreman za meč šestog kola prvenstva, sa bivšim klubom, Voždovcem.

Klub je fenomenalan. Sjajan je odnos igrača i ljudi oko kluba prema svakom individualno, a i prema kolektivu, nemam nijednu zamerku. Za svaku pohvalu, na Metalac bi trebalo da se ugleda svaki klub u Srbiji. Ekipa je borbenog karaktera, a sviđa mi se način na koji igra, smireno, staloženo, bilo pri odličnim, što pri nepovoljnim rezultatima. Taktika i dogovori iz svlačionice se u potpunosti prenose na teren do poslednjeg minuta. Znaju momci šta rade i kojim putem bi trebalo da se krećemo svakog trenutka“.

S obzirom na komplikacije oko „razvoda“ sa Votfordom, Filip Stuparević je posednji takmičarski meč odigrao 18. juna prošle godine, dok je kao pozajmljeni fudbaler Stršljenova predvodio napad Voždovca protiv surduličkog Radnika.

„Sticajem okolnosti, nije bilo do mene, već do kluba u Engleskoj, koji je želeo da oduži moj boravak, što je negde i normalno. Hteo je da sačuva igrača, ali se na kraju sve završilo kako sam želeo. Nadam se da mi za ulazak u formu neće biti potrebno mnogo vremena. Konkurencija na mojoj poziciji zdrava, a igrači kvalitetni. Trudiću se da u što kraćem roku budem sto posto spreman i na raspolaganju šefu struke i ekipi“, dodao je Stuparević.


tagovi

Filip StuparevićMetalacMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara