Žezus (© Reuters)
Žezus (© Reuters)

Flamengo rešio da vrati Žorža Žezusa, ali mora da čeka

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 18:27

U igri još tri Portugalca

U Lisabon je došao da vrati titulu, a kako god da se završi aktuelna sezona Primeire mogao bi Žorž Žezus već na letos nazad u Rio de Žaneiro, pošto ga je Flamengo označio najvećom željom za novog trenera. Posle sezone u kojoj je ostao bez krune (šampion Altetiko Mineiro), brazilski velikan je krenuo u potragu za novim šefom stručnog štaba umesto Renata Gauča.

Prioritet je upravo Žezus. S razlogom. Pod palicom temepramentnog stratega najpoznatiji brazilski klub je 2019. osvojio tamošnju Seriju A, Kopa Libertadores, u prošloj sezoni bio najbolji u državnom prvenstvu Karioka, prigrabio je Superkup Brazila i pehar Sudamerikana, nije ni čudo što ga armija navijača obožava.

Izabrane vesti

Zbog toga je direktorski dvojac Flamenga (Markos Braz i Bruno Spindel) zapucao iz Rija u Lisabon, da u direktnom razgovoru ubedi Žorža Žezusa da se vrati na Marakanu. Mada, već sad se zna da je to vraški težak posao, jer ne želi da ostavlja posao na Lužu napola, kad je trka za titulu neizvesna (Sporting i Porto su ispred, ali su tri tima spakovana u četiri boda razlike), već da ispuni misiju zbog koje je došao. Ona podrazumeva šampionski naslov koji je već triput donosio Orlovima. Žezusu na leto ističe ugovor i tad će biti slobodan, ali je pitanje da li Flamengo može da čeka, jer naredna sezona u Brazilu počinje već u martu.

Zato su rukovodioci spremnili i rezervne opcije. S tim da izgleda da po svaku cenu to mora da bude Portgalac. Plan B podrazumeva angažman Karlosa Karvajala, mada bi u tom slučaju Bragi moralo da se plati obeštećenje, što se baš i ne radi rubo-negrima, dok su preostali kandidati Paulo Fonseka (slobodan posle letošnjeg razlaza sa Romom) i Paulo Souza, poslednjih nekoliko meseci selektor Poljske.


tagovi

BenfikaŽorž ŽezusFlamengoBrazilBrazil 1Brazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara