Fonseka: Golman je bio razlika u obe utakmice

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.04.24. | 23:42

"Svi se slažu sa mnom kada kažem da smo zaslužili da prođemo. Ali fudbal je takav", kaže Portugalac

Vrhunski golman je sastavni deo svakog velikog tima, jer bez njega ozbiljni rezultati praktično nisu mogući. Aston Vila ima upravo jednog takvog. Emilijano Martinez je sa dva odbranjena jedanaesterca u penal seriji presudio Lilu, koji je posle svega viđenog u oba meča bio kvalitetniji rival, ali mu to nije bilo dovoljno da dođe do polufinala Lige konferencije.

Trener francuskog kluba, Paulo Fonseka, ima slično mišljenje, ali smatra da je pre svega odlučio kvalitet argentinskog golmana.

Izabrane vesti

Lil je u revanšu na svom terenu imao dva gola prednosti i otvoren plasman u polufinale, ali je Meti Keš odveo meč u produžetke, a potom je odluka pala na penal ruletu.

"Dve utakmice na ovom nivou nisu lake, protiv tima kao što je Aston Vila. Ako ćemo iskreno, Lil je zaslužio da prođe, ali ovo je fudbal... Mislim da je u obe utakmice razlika bio golman. Bili smo bolji, ali fudbal je ovakav", rekao je Fonseka nakon same utakmice.

Potom je imao malo dužu opservaciju i pohvalio svoje igrače.

"Zaista sam ponosan na svoje igrače, zaista sam ponosan na ono što smo uradili u obe utakmice. Svi se slažu sa mnom kada kažem da smo zaslužili da prođemo. Ali fudbal je takav. Bili su bolji u penalima i moramo to da prihvatimo. Nisam video mnogo timova da igraju kao mi protiv Aston Vile, čak ni u Premijer ligi. Dominirali smo u dve utakmice i stvorili dosta dobrih šansi. Danas smo pobedili. Mislim da je teško teško moglo da bude bolje", dodao je Portugalac.

Unaj Emeri je zadovoljan ostvarenim rezultatom svoje ekipe.

"Lil je igrao veoma dobro u prvom poluvremenu i zasluženo je došao do prednosti. Ali znali smo da je to uvek mogućnost. Dosta su uspešni kod kuće. Imali smo prednost iz prvog meča, tako da smo morali da budemo strpljivi i čekamo svoj trenutak. To smo i uradili. U izvođenju penala uvek postoji sreća. Na kraju smo pobedili, ali prihvatamo da je bilo veoma teško. Čestitam Lilu jer su igrali i takmičili se veoma dobro", rekao je Emeri.

Španski strateg ne krije da ga evropski rezultati posebno ispunjuju.

"To je bio moj cilj kada sam stigao ovde. Govorio sam o pokušaju da podignemo nivo u Premijer ligi i postepeno smo bili sve bolji. Želimo da budemo prisutni i u Evropi. Liga konferencije, Liga Evrope, nadamo se da možemo da igramo u Ligi šampiona. Moramo da uživamo u trenutku koji imamo, da pokušamo da izgradimo naše iskustvo i da radimo naporno da ostvarimo više", dodao je Emeri.


tagovi

Paulo FonsekaUnaj Emeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara