(Star sport)
(Star sport)

Frank Kanute nestao sa radara

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 10:14

Od nezamenjivog do neiskorišćenog

Ksander Severina je nestao, pa se vratio, dok Frank Kanute nije ni na mapi. Jeste žargonski, termin koji koriste igrači i treneri, ali odgovara istini. Partizanov Senegalac je iz korena promenio dinamiku i u ovom delu sezone maltene ga nema u planovima stručnog štaba.

Od početka kalendarske godine Afrikanac je potpuno zapostavljen, bez naznaka da bi status mogao da mu se promeni. Na to upućuje činjenica da tokom 2024. godine nije proveo ni minut u igri, što predstavlja veliki zaokret u odnosu na prvi deo sezone, kad je angažovan kao veliko pojačanje i imao važnu ulogu tokom početnih meseci boravka u Beogradu. U tandemu sa Kristijanom Belićem bio je neizostavan član prvih 11 i malo ko je mogao da pretpostavi da će pasti u drugi plan.

Izabrane vesti

Referentna tačka, za koju se ispostavilo da se Frank o nju spotakao, predstavlja gostovanje Radničkom u Nišu. Parni valjak je tad izgubio i bodove i centralnog veznog koji se povredio i do kraja 2023. nije se vratio na teren, pa ga je protiv Radničkog 1923 i u večitom derbiju odmenio mladi Mateja Stjepanović. Povreda jeste jedan od razloga odsustva Kanutea, mada se i njegov privatni život se nije dopao ljudima iz kluba, bio je posvećen manje sportu, a više dešavanjima van terena, što baca novo svetlo na njegov status.

Pritom, potezi tokom zimskog prelaznog roka jasno su nagoveštavali da Igor Duljaj želi još neku opciju na sredini terena. Jeste Kristijan Belić prodat AZ Alkmaru, ali je Partizan umesto jednog doveo dvojicu fudbalera na toj poziciji. U pitanju su Leonard Ovusu i Denil Kastiljo. Momak iz Gane igra redovno, novajlija iz Šahtjora je uglavom rezervista, ali ulazi. Za razliku od Kanutea koji nije ni putovao na prolećnu premijeru u Ivanjici, a posle toga je sve mečeve presedeo na klupi. Čak i kad se činilo da ima osnova da dobije šansu, to se nije desilo, pa se recimo na mečevima sa Radnikom i IMT-om na terenu pojavio Aleksandar Šćekić, dok je protiv Napretka ušao Aleksa Janković.

U takvim okolnostima teško je verovati da bi status Franka Kanutea mogao da se promeni. No, kao što je prešao put od nezamenjivog do nevidljivog, sad je na treneru Igoru Duljaju da ga fudbalski rehabilutuje, pa da u završnom delu sezone dobije još jedan par nogu na centralnom delu terena. Uostalom, insistirao je na što većoj rotaciji, pa će počev od mečea sa Spartakom biti interesantno pratiti da li će se bivši član Serkl Briža vratiti na radar. Trenutno ga nema u evidenciji.



tagovi

Frank KanuteKanuteFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara