Frenkijev Čelsi - kako vam se čini?

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.02.19. | 21:33

Englezi se malo zaigrali...

Mauriciju Sariju visi mač nad glavom. Engleski mediji već danima pišu kako je italijanskom stručnjaku odzvonilo i da je samo pitanje dana kada će mu Roman Abramovič uručiti otkaz, a sve posle katastrofalnih igara poslednjih nedelja i tri premijerligaška poraza u prethodna četiri kola. To je dovelo do toga da Plavci ispadnu iz TOP 4, a kada visi Liga šampiona, onda uglavnom "visi" i trener na Samford Bridžu. 

Boli poraz od Arsenala u gradskom derbiju (0:2), još više peče onih 0:4 protiv Bormnuta, ali daleko najviše Sariju je zamerena apsolutna nemoć u sudaru sa Mančester Sitijem, odnosno poraz njegovih taktičkih ideja od kolege Pepa Gvardiole

Izabrane vesti

Posle tih 0:6 u okršaju sa Građanima pobedu Ligi Evrope nad Malmeom niko nije ni "registrovao", a onda je došla i (vrlo očekivana) eliminacija iz FA kupa od Mančester Junajteda. Posle takvih rezultata pravo bi čudo bilo da sari preživi, pa ne čudi što se kolege na Ostrvu uveliko bave onim štop sledi - smenom Italijana i izborom novog trenera. 

Ime Zinedina Zidana prvo je isplivalo na površinu. Pisalo se već da je problem što bi on tražio garanciju da Eden Azar ostaje i pride još 230.000.000 evra za pojačanja, ali ono što posebno budi emocije kod navijača jesu neke informacije Skaja da je u ozbiljnom razmatranju i klupska legenda Frenk Lampard

Lampard radi solidan posao u Derbiju, nema mnogo iskustva, međutim preporod koji se dogodio Mančester Junajtedu sa Ole Gunarom Solskjerom mogao bi da ohrabri čelnike Plavaca da šansu daju mladom stručnjaku. Tako su se engleski mediji malo poigrali i pokušali da sastave idelanih 11 u slučaju da Frenk Lampard preuzme tim. Uzeli su u obzir kakav fudbal bivši kapiten forsira sa Derbijem, koje igrače voli i onda sastavili ekipu koja bi mogla da bude prvi izbor u narednoj sezoni. 

Nema tu previše izmena u odnosu na kadar koji Sari ima na raspolaganju, ali svakako ćemo se složiti da su tu i neka vrlo čudno "rešenja".  

Lampardova odbrana pretrpela bi najmanje izmene. Samo jedno pojačenje, sve ostalo već je u Čelsiju: na golu Kepa, desno Aspilikueta, centralni bekovi Ridiger i Kristensen i levo prodošlica iz Lestera - Ben Čilvel. Kao zamena za Markosa Alonsa. U obrazloženju engleskih kolena stoji "da je Čilvel sazreo, dobio poziv za reprezentaciju i da je vrlo konstantan u Lesteru". E sad, da li bi Lampard dobio bitku za Čilvela sa Mančester Sitijem, koji pominje kao potencijalni kupac, posebna je priča. Radi se navodno o ceni od oko 40.000.000 funti... Našalili su se na kraju: "ako ne može Čilvel, uvek je tu kao rezervna opcija Ešli Kol"

Vezni red Frenka Lamparda nosili bi Loftus Čik i Deklan Rajs iz Vest Hema. Rajsa takođe želi i Gvardiola, kao zamenu za Fernandinja, ali Frenki ima veze u taboru Čekićara, mogao bi da zaigra na tu kartu, stoji u tekstu. Iza ove svojice kao osigurač Ngolo Kante

Dolazak Lamparada na klupi promenio bi, veruju Englezi, dosta toga i u priči oko najtalentovanijeg igrača kluba Kaluma Hadsona Odoija, čiji je trenutnio stav da po svaku cenu želi u Bajern. Drugu krilnu poziciju popunjavao bi neizostavni Eden Azar, dok bi se mesta u špicu našlo ni manje ni više nego za Romelua Lukakua?! Obrazloženje: Rašford mu polako ali sigurno otima mesto u Junajtedu, a Lampard ga dobro poznaje i mogao bi da ga dovede za ne mnogo više novca nego što je 2014. prodat Evertonu. 

Koliko je sve ovo realno procenite sami. 

Jedno je sigurno, neko se baš fino zabavio... 

Foto: Reuters


tagovi

Frenk LampardZinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara