Marko Jevtović protiv Spartaka iz Trnave (© FK Partizan)
Marko Jevtović protiv Spartaka iz Trnave (© FK Partizan)

Gacijantep želi Marka Jevtovića, Partizan ga ne pušta

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 10:38

Vezista sigurno ostaje u Humskoj, Turci pikirali i Miroslava Bogosavca

U narodnoj pesmi će drumovi poželet Turaka, al’ Turaka nigde biti neće, u stvarnosti Turci žele Marka Jevotića, ali ga, kao u desetercu, dobiti – neće.

Sjajan utisak ostavio je srpski vezista tokom tri sezone provedene u Konji, stekao reputaciju i uspostavio višestruko kontakata sa klubovima iz tamošnje Superlige, a baš se jedan javio sa idejom da ga angažuje. U pitanju je Gacijantep, koji se jedva spasao ispadanja u niži rang u prethodnog prvenstvu. U susret novom želi da rekonstruiše ekipu, dovede proverene igrače i obezbedi sigurno mesto makar u sredini tabele, a jedan od igrača kojeg je pikirala uprava je baš Marko Jevtović.

Izabrane vesti

Lokalni mediji sa jugoistoka države bombastično su preneli informaciju da je Gacijantep postigao načelan dogovor sa iskusnim zadnjim veznim, međutim, vest nije do kraja tačna. Mozzart Sportu je u Humskoj potvrđeno da Jevtović jeste želja Gacijantepa – i da Turci nisu jedini koji bih ga rado vildeli u ekipi – ali da od transfera neće biti ništa.

Iz više razloga. Prvi je činjenica da je ugovorom vezan za crno-bele do juna 2024. Drugi da je tokom proleća tek nagovestio šta može da pruži, s obzirom da dugo nije igrao posle razlaza sa katarskim Al Ahlijem i motivisan je da pokaže sve što zna. Treći je što se sjajno uklapa u zamisli novog trenera Ilije Stolice pod čijom bi palicom tek trebalo da bude oslonac Parnog valjka. Tu je i četvrti motiv: da opet zaigra evropski fudbal, što je sa Partizanom realno, sa Gacijantepom ne baš.

Zbog svega toga, našem portalu je potvrđeno da crno-beli neće pustiti centralnog veznog, na pripremama korišćenog i u štoperskoj ulozi. To znači da će Gacijantep novajliju na tom delu terena morati da potraži na drugoj strani. A na levom beku meta mu je Miroslav Bogosavac. Nekadašnjem prvotimcu Partizana  ugovor sa Ahmatom ističe tek za dve godine, ali kako je FIFA produžila rok (do juna 2023) da stranci napuste ruski fudbal nesmetano, ako to žele, popularni Riđi ima opciju da nesmetano napusti sredinu u kojoj je, po dolasku iz Čukaričkog, odigrao 68 utakmica.


tagovi

FK PartizangacijantepTransferiLetnji prelazni rok 2022Marko Jevtović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara